Maa-artisokkakeitto

Uudet juurekset ovat syksyn parasta antia. Maa-artisokasta syntyy samettinen sosekeitto.

20.8.2009 0:00
Määrä4 an­nos­ta
  • 600 g (noin 10 kpl)

    maa-artisokkia

  • 1

    sipuli

  • 1

    valkosipulin kynsi

  • 300 g

    jauhoista perunaa (puikula, rosamunda)

  • 1–2 rkl

    rypsiöljyä tai voita

  • 7 dl

    kana- tai kasvislientä

  • 2 dl

    kuohu- tai ruokakermaa

  •  

    suolaa ja valkopippuria

  •  

    ripaus muskottipähkinää

 Kuori maa-artisokat ja perunat, pilko niitä vähän pienemmiksi. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä sipuli ja valkosipuli. Lisää maa-artisokat ja pyörittele hetki. Lisää liemi, perunat ja mausteet. Kypsennä, kunnes vihannekset ovat pehmenneet, eli noin 15 minuuttia. Lisää vielä kerma ja kiehauta. Soseuta keitto ja tarkista maku. Tarjoa keiton kanssa tuoreita sämpylöitä tai leipäkrutonkeja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat