600 g (noin 10 kpl)
maa-artisokkia
1
sipuli
1
valkosipulin kynsi
300 g
jauhoista perunaa (puikula, rosamunda)
1–2 rkl
rypsiöljyä tai voita
7 dl
kana- tai kasvislientä
2 dl
kuohu- tai ruokakermaa
suolaa ja valkopippuria
ripaus muskottipähkinää
■ Kuori maa-artisokat ja perunat, pilko niitä vähän pienemmiksi. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli.■ Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä sipuli ja valkosipuli. Lisää maa-artisokat ja pyörittele hetki. Lisää liemi, perunat ja mausteet. Kypsennä, kunnes vihannekset ovat pehmenneet, eli noin 15 minuuttia.■ Lisää vielä kerma ja kiehauta. Soseuta keitto ja tarkista maku. Tarjoa keiton kanssa tuoreita sämpylöitä tai leipäkrutonkeja.