Kardemummainen crème brûlée - Reseptit | HS.fi

Kardemummainen crème brûlée

1 dl täysmaitoa 3 dl kuohukermaa 1 rkl vaniljasokeria ¾ tl jauhettua kardemummaa 5 keltuaista ½ dl sokeria Pinnalle: ruokosokeria

6.10.2005 0:00

1 dl täysmaitoa 3 dl kuohukermaa 1 rkl vaniljasokeria¾ tl jauhettua kardemummaa 5 keltuaista½ dl sokeria

Pinnalle:ruokosokeria

 Kuumenna maito ja kerma kattilassa. Mausta vaniljasokerilla ja kardemummalla.

 Sekoita keskenään sokeri ja keltuaiset. Yhdistä keltuaisseos kermamaitoon varovasti sekoittaen.

 Kaada seos pieniin vuokiin ja kypsennä 95-asteisessa uunissa 4560minuuttia eli kunnes vanukkaat ovat läpikotaisin kypsiä - vuokaa kopautettaessa vanukasseos vielä liikkuu, mutta ei enää aaltoile.

 Jäähdytä vanukkaita yön yli viileässä. Ripottele jäähtyneiden vanukkaiden pinnalle kerros ruokosokeria. Paahda pinta rapeaksi grillivastuksen alla tai nestekaasupolttimella. Tarjoa heti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat