Kanakeitto - Reseptit | HS.fi

Kanakeitto

(6 annosta)   1 1/2 l kanalientä 1 rkl thai-currya 1–2 sitruunaruohoa (tai muutama kaffirlimetinlehti) 5 cm:n pala tuoretta inkivääriä 4 maustamatonta kananpojan fileepihviä 1 iso porkkana 1 sellerinvarsi 1 sipuli 3 valkosipulinkynttä 1 purjo 1 tlk (400/265 g) keitettyjä kikherneitä suolaa ja mustapippuria maun mukaan 3 kevätsipulin vartta   Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi.

Kanakeitto­

20.1.2011 0:00

(6 annosta) 1 1/2 l kanalientä 1 rkl thai-currya 1–2 sitruunaruohoa (tai muutama kaffirlimetinlehti) 5 cm:n pala tuoretta inkivääriä 4 maustamatonta kananpojan fileepihviä 1 iso porkkana 1 sellerinvarsi 1 sipuli 3 valkosipulinkynttä 1 purjo 1 tlk (400/265 g) keitettyjä kikherneitä suolaa ja mustapippuria maun mukaan 3 kevätsipulin vartta Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi. Lisää siihen curry, paloiteltu sitruunaruoho ja kuorittu, paloiteltu inkivääri sekä kananpojan fileepihvit. Anna kiehua hiljalleen, kunnes liha tuntuu haarukalla koettaessa kypsältä. Nosta fileet pois ja paloittele ne. Siivilöi liemi. Kaada liemi takaisin kattilaan. Pilko kasvikset ohuiksi suikaleiksi. ja lisää liemen joukkoon. Anna kiehua muutama minuutti. Huuhtele kikherneet vedellä lävikössä. Lisää keittoon herneet ja suikaloitu liha. Kuumenna. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla sekä mustapippurilla. Hienonna kevätsipulinvarret ja lisää keittoon juuri ennen tarjoilua.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat