Kuorrutettu parsakaali - Reseptit | HS.fi

Kuorrutettu parsakaali

400 g tuoretta parsakaalia vettä, suolaa Kastike: 2 dl kasvislientä (käytä myös parsakaalin keitinliemi) 2 rkl vehnäjauhoja 200 g laktoositonta sulatejuustoa 1/2 dl raastettua emmentalia 1/4 tl mustapippuria 1 tl kirveliä (suolaa) 1.

18.10.1990 0:00

400 g tuoretta parsakaalia

vettä, suolaa

Kastike:

2 dl kasvislientä (käytä myös parsakaalin keitinliemi)

2 rkl vehnäjauhoja

200 g laktoositonta sulatejuustoa 1/2 dl raastettua emmentalia 1/4 tl mustapippuria

1 tl kirveliä

(suolaa)

1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää suola. Keitä parsakaalia 10-15minuuttia tiiviin kannen alla vähässä vedessä. Jätä ne hiukan koviksi,pureskeltaviksi.

2. Jos lientä jäi kattilaan, jäähdytä se. Lisää loppu nesteestävetenä, minkä maustat kasvisliemikuutiosta murennetulla palasella.

3. Sekoita kattilassa haalea liemi ja jauhot tasaiseksi seokseksi.

4. Kuumenna liemi koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee.

5. Lisää sulatejuusto ja sekoita tasaiseksi. Lisää vieläjuustoraaste makua antamaan.

6. Mausta kastike pippurilla ja kirvelillä. Maista, tarvitaankolisää suolaa.

7. Asettele parsakaalit paloiteltuna matalaan uunivuokaan. Kaadakastike päälle ja kuorruta ruoka 200-asteisessa uunissa, kunnes pinta saahiukan väriä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat