Pääsiäisen helpoin lammasruoka - Reseptit | HS.fi

Pääsiäisen helpoin lammasruoka

Tämä lampaankylki on pääsiäisen vaivattomin ruoka.

14.4.2011 0:00

2 annosta

500 g karitsan kylkeä voita ja öljyä paistamiseen1 valkosipuli1 rkl oliiviöljyä1 tl mustapippuria1 tl paprikamaustetta2 rkl tuoreita, hienonnettuja yrttejä (esim. timjamia, persiljaa, minttua)2 tl sormisuolaa

Leikkaa valkosipulin yläpäästä kärki pois niin, että kynsien päät jäävät näkyviin. Valele öljyllä. Paahda valkosipulia 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Irrota pehmenneet kynnet ja muhenna ne haarukalla.

Lisää pippuri, paprikamauste, hienonnetut yrtit ja sormisuola valkosipulimuhennokseen.

Siisti karitsanliha ja luut tarvittaessa. Kuivaa talouspaperilla. Kuumenna paistinpannu, lisää nokare voita ja tilkka öljyä. Ruskista nopeasti kauttaaltaan.

Hiero lihan pintaan valkosipuli-mausteseos ja siirrä uunipannuun. Pistä lihan paksuimpaan kohtaan paistomittari. Paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia tai kunnes lämpömittari näyttää 52–55 astetta. Kääri kylkirivi folioon noin 10 minuutiksi. Tarjoa vaikkapa peruna- ja kasvislisäkkeen kera.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat