2 annosta
500 g karitsan kylkeä voita ja öljyä paistamiseen1 valkosipuli1 rkl oliiviöljyä1 tl mustapippuria1 tl paprikamaustetta2 rkl tuoreita, hienonnettuja yrttejä (esim. timjamia, persiljaa, minttua)2 tl sormisuolaa
■ Leikkaa valkosipulin yläpäästä kärki pois niin, että kynsien päät jäävät näkyviin. Valele öljyllä. Paahda valkosipulia 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Irrota pehmenneet kynnet ja muhenna ne haarukalla.
■ Lisää pippuri, paprikamauste, hienonnetut yrtit ja sormisuola valkosipulimuhennokseen.
■ Siisti karitsanliha ja luut tarvittaessa. Kuivaa talouspaperilla. Kuumenna paistinpannu, lisää nokare voita ja tilkka öljyä. Ruskista nopeasti kauttaaltaan.
■ Hiero lihan pintaan valkosipuli-mausteseos ja siirrä uunipannuun. Pistä lihan paksuimpaan kohtaan paistomittari. Paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia tai kunnes lämpömittari näyttää 52–55 astetta. Kääri kylkirivi folioon noin 10 minuutiksi. Tarjoa vaikkapa peruna- ja kasvislisäkkeen kera.