Omenanyytit - Reseptit | HS.fi

Omenanyytit

Murotaikina: 5 dl vehnäjauhoja 1 ¼ dl sokeria 200 g margariinia tai voita 1 muna 4-6 omenaa 2 rkl sokeria 2 tl kanelia 1 rkl voita Viimeistelyyn: kananmunaa mantelilastuja 1. Siivilöi jauhot isoon kulhoon ja lisää sokeri.

24.8.2000 0:00

Murotaikina: 5 dl vehnäjauhoja

1 ¼ dl sokeria

200 g margariinia tai voita

1 muna

4-6 omenaa

2 rkl sokeria

2 tl kanelia

1 rkl voita

Viimeistelyyn: kananmunaa

mantelilastuja

1. Siivilöi jauhot isoon kulhoon ja lisää sokeri. Paloittele päälle rasva ja nypi ainekset ryynimäiseksi seokseksi.

2. Vatkaa kananmuna, lisää joukkoon ja sekoita kiinteäksi taikinaksi. Kääri kelmuun ja pane puoleksi tunniksi jääkaappiin.

3. Kuori omenat ja poista niistä siemenkota. Sekoita sokeri ja kaneli keskenään.

4. Kaaviloi taikina kahden leivinpaperin välissä ohueksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja jaa neliöiksi omenien koon mukaan.

5. Nosta omenat taikinaneliön keskelle, täytä keskusta sokeri-kaneliseoksella ja pane syvennykseen nokare voita. Kääri omenat taikinaan.

6. Aseta omenanyytit voideltuun uunivuokaan, voitele kananmunalla ja ripota päälle mantelilastuja.

7. Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa haaleina vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat