Juustolla kuorrutettu jauheliha-chorizokeitto - Reseptit | HS.fi

Juustolla kuorrutettu jauheliha-chorizokeitto

Kuorrutettu jauhelihakeitto sopii vaikka saunaillan jälkeiseksi evääksi.

8.11.2012 2:26

4–5 annosta

300 g jauhelihaa1 sipuli2 valkosipulinkynttä50 g chorizoviipaleita2 rkl öljyä500 g paseerattua tomaattia5 dl vettä250 g pakastekasvissuikaleita3 rkl lihafondia1 tl kuivattua tai 1 rkl tuoretta oreganoa1 tl sokeria½ tl chilirouhetta(suolaa) 

Lisäksi:noin 2 dl juustoraastetta

 Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Suikaloi chorizomakkarat. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulisilput. Kuullota pari minuuttia. Lisää jauheliha ja ruskista.

 Kaada kattilaan paseerattu tomaatti, vesi ja kasvissuikaleet. Mausta fondilla, oreganolla, sokerilla ja chilillä. Kiehauta ja keitä 15 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.

 Annostele keittoa lautasille. Ripottele keiton pinnalle hieman juustoraastetta. Grillaa uunissa grillivastuksen alla muutama minuutin ajan, kunnes juusto sulaa. Nauti keitto patongin tai nachojen kanssa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat