Kirsikkainen glögi - Reseptit | HS.fi

Kirsikkainen glögi

Tämän glögin päämakuna on kirsikka. Mutta toki kirsikkaglögissäkin on jouluinen mausteliemi, joka keitetään fariinisokerista, vaniljasta, kanelista, neilikoista ja kokonaisista kardemumman siemenistä.

29.11.2012 2:24

Tämän glögin päämakuna on kirsikka. Mutta toki kirsikkaglögissäkin on jouluinen mausteliemi, joka keitetään fariinisokerista, vaniljasta, kanelista, neilikoista ja kokonaisista kardemumman siemenistä.

Mausteliemi:

  • 2 dl

    vettä

  • ½ dl

    fariinisokeria

  • 2

    kanelitankoa

  • 1

    vaniljatanko

  • 20

    kokonaista kardemumman siementä

  • 5

    neilikkaa

  • 1–2

    tähtianista

  • ½ l

    rypälemehua

  • ½ l

    huokeaa punaviiniä

  • ½ l

    kirsikkaviiniä (Kirsberry)

Tarjoiluun:

  •  

    manteleita

  •  

    rusinoita

Puolita vaniljatanko pitkittäin. Mittaa kattilaan mausteliemen ainekset. (Käytä kardemumman kokonaisia mustanruskeita siemeniä. ) Keitä noin 10 minuuttia. Kaada mausteliemen ainekset rasiaan ja peitä kannella. Anna maustua viileässä vähintään 6 tuntia tai yön yli.Kaada kattilaan rypälemehu, punaviini sekä kirsikkaviini. Siivilöi joukkoon mausteliemi.Kuumenna juoma, mutta älä keitä. Tarjoa glögin kanssa rusinoita ja manteleita.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat