Jänistä pekonikääreessä - Reseptit | HS.fi

Jänistä pekonikääreessä

6:lle   2 jäniksen takakoipea (n. 800 g) 2 sipulia 2 porkkanaa 2 rkl voita 15 katajanmarjaa 15 maustepippuria 1/2 rkl karkeaa merisuolaa 3 laakerinlehteä 2 dl punaviiniä 1 dl vettä 2 pkt pekonia   Kastike: maustejuurekset liemestä paistoliemi 2 dl kuohukermaa 1/2 rkl vehnäjauhoja vettä   Jäniksessä parhaita paloja ovat paistit eli takakoivet.

29.11.2012 2:24

6:lle

 

2 jäniksen takakoipea (n. 800 g)

2 sipulia

2 porkkanaa

2 rkl voita

15 katajanmarjaa

15 maustepippuria

1/2 rkl karkeaa merisuolaa

3 laakerinlehteä

2 dl punaviiniä

1 dl vettä

2 pkt pekonia

 

Kastike:

maustejuurekset liemestä

paistoliemi

2 dl kuohukermaa

1/2 rkl vehnäjauhoja

vettä

 

Jäniksessä parhaita paloja ovat paistit eli takakoivet. Jos palat ovat pakastettuja, sulata niitä jääkaapissa ainakin vuorokausi. Nosta sitten huoneenlämpöön tunti ennen valmistamista.

Kuori ja paloittele porkkanat ja sipulit. Ruskista lihat nopeasti voissa pannulla tai padassa juurespalojen kanssa. Nosta ne kaikki sen jälkeen kannelliseen pataan. Lisää mausteet, punaviini ja vesi. Sulje padan kansi.

Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla puolisen tuntia.

Alenna uunin lämpö 150–170 asteeseen ja jatka kypsennystä vielä 1–2 tuntia. Koipia voi käännellä puolen tunnin välein liemessään. Liha on kypsää, kun se irtoaa luista.

Irrota lihapalat luista ja paloittele annospaloiksi. Säästä paistoliemi ja vihannekset. Kääri jokaisen palan ympärille pekonia ja nosta uunivuokaan.

Tee kastike. Painele uunissa kypsyneet kasvikset siivilän läpi paistoliemeen. Lisää kerma ja kuumenna.

Sekoita jauhot kylmään vesitilkkaan ja suurusta kiehuva liemi kaatamalla jauho-vesiseos koko ajan sekoittaen kastikkeeseen. Kiehauta uudelleen, kunnes kastike on saonnut.

Kaada kastike vuokaan kääryleiden päälle ja kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin tunnin ajan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat