Tuulihatut - Reseptit | HS.fi

Tuulihatut

(30–40 pientä)   2 dl vettä 100 g voita (tai leivinmargariinia) 1 maustemitta suolaa 1 3/4 dl karkeita vehnäjauhoja 3 munaa   Omenahillo: 300 g omenapaloja ¾ dl hillosokeria ½ sitruunan mehu (2 rkl vaahterasiirappia) 1 vaniljatanko TAI  Savuporomousse: 100 g savuporoa 1 dl ranskankermaa 100 g tuorejuustoa 1½ rkl raastettua piparjuurta 2 rkl hienonnettua ruohosipulia 2 rkl lehtipersiljaa 1 dl kuohukermaa mustapippuria

29.11.2012 2:24

(30–40 pientä)

2 dl vettä 100 g voita (tai leivinmargariinia) 1 maustemitta suolaa 1 ¾ dl karkeita vehnäjauhoja 3 munaa

 

Omenahillo:300 g omenapaloja¾ dl hillosokeria½ sitruunan mehu (2 rkl vaahterasiirappia) 1 vaniljatanko

TAI 

Savuporomousse:100 g savuporoa 1 dl ranskankermaa 100 g tuorejuustoa 1 ½ rkl raastettua piparjuurta 2 rkl hienonnettua ruohosipulia 2 rkl lehtipersiljaa 1 dl kuohukermaa mustapippuria

 

Tee ensin omenahillo. Leikkaa vaniljatanko pitkittäin halki ja kaavi siemenet talteen veitsellä.

Pane omenapalat, puolikkaan sitruunan mehu, vaniljansiemenet ja vaniljatangon puolikkaat kattilaan, sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää hillosokeria vähitellen ja sekoita kauhalla, kunnes sokeri on sulanut. (Lisää myös vaahterasiirappi.)

Keitä kymmenen minuuttia välillä sekoittaen. Siirrä liedeltä sivuun ja anna jäähtyä hyvin.

Jos täytät tuulihatut suolaisella täytteellä, tee savuporomousse. Hienonna poro veitsellä.

Notkista tuorejuusto ranskankermalla. Sekoita joukkoon poro. Mausta seos piparjuurella ja yrttisilpuilla.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita varovasti muiden ainesten joukkoon. Mausta pippurilla. Tarkista maku.

Tee tuulihatut. Kiehauta vesi, suola voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää kiehuvaan seokseen kerralla kaikki jauhot koko ajan puuhaarukalla voimakkaasti pohjaa myöten sekoittaen. Vatkaa seosta, kunnes se irtoaa kattilan reunoista.

Siirrä kattila liedeltä sivuun ja anna jäähtyä.

Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja vuoraa leivinpaperilla valmiiksi kaksi isoa tai kolme pientä leivinpeltiä.

Lisää jäähtyneeseen taikinaan munat yksitellen vatkaten, kunnes taikina on tasaista ja kiiltävää.

Kauho taikina pursotinpussiin tai tukevaan muovipussiin. Leikkaa pussiin reilun sentin kokoinen reikä tai käytä vastaavan kokoista tyllaa, myös tähden muotoinen käy. Pursota taikinasta leivinpaperille pieniä nokareita ja paista 15–20 minuuttia, kunnes leivokset ovat kohonneet ja saaneet kauniin ruskean värin. Jos tuulihatut jäävät sisältä raaoiksi, ne lässähtävät jäähtyessään.

Anna tuulihattujen jäähtyä täysin ja leikkaa ne terävällä veitsellä varovasti halki. Täytä tuulihatut joko omenahillolla ja vaniljasokerilla maustetulla tuorejuusto-kermavaahtoseoksella tai savuporomoussella.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat