Suklaa-suolapähkinätoffeet - Reseptit | HS.fi

Suklaa-suolapähkinätoffeet

Suklaa-suolapähkinätoffee on helppo valinta aloittelevalle toffeen tekijälle. Lopputulos on vastustamaton.

29.11.2012 2:24

Suklaa-suolapähkinätoffee on helppo valinta aloittelevalle toffeen tekijälle. Lopputulos on vastustamaton.

  • 3 ½ dl

    sokeria

  • 1 dl

    vaaleaa siirappia

  • 1 ½ dl

    kuohukermaa

  • 180 g

    maitosuklaata

  • 1 ½ dl

    suolapähkinöitä

  • 35 g

    voita

Pudota pari pisaraa öljyä vuokaan (20 cm x 15 cm), jotta leivinpaperi pysyy siinä paikallaan. Vuoraa vuoka leivinpaperilla.Hienonna suklaa pieniksi veitsellä. Kuutioi voi.Mittaa sokeri, siirappi ja kerma paksupohjaiseen kattilaan ja kypsennä seosta keskilämmöllä koko ajan sekoittaen.Kun sokeri on liuennut, nosta lämpöä ja anna seoksen kiehua samalla sekoitellen noin 10 minuutin ajan tai siihen asti kun seos saavuttaa 114 astetta.Nosta kattila levyltä. Anna hetken ajan jäähtyä.Sekoita vielä lämpöiseen seokseen suklaa, voi ja suolapähkinät. Hämmennä, kunnes suklaa ja voi ovat sekoittuneet täysin muihin aineksiin.Kaada seos vuokaan ja anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä noin tunnin ajan. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin jähmettymään yön yli.Leikkaa toffee paloiksi. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa. Säilyy jääkaapissa noin viikon.

 

Resepti: Katja Bäcksbacka

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat