Mantelinen daim - Reseptit | HS.fi

Mantelinen daim

Daim eli kova kinuskikaramelli on melko helppo tehdä kotona.

29.11.2012 2:24
  • 50 g

    voita

  • 2 rkl

    kermaa

  • ½ dl

    siirappia

  • 1 dl

    sokeria

  • ¾ dl

    mantelirouhetta (kuorituista manteleista)

Päälle:

  • 150 g

    suklaata

Ota esiin kaikki ainekset sekä kaksi leivinpaperiarkkia ja kaulin.Sulata paksupohjaisessa kattilassa voi. Sekoita joukkoon kerma. Lisää myös mantelirouhe, siirappi ja sokeri.Hämmennä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 12 minuuttia. Ole tarkkana, sillä seos kärähtää helposti.Kaada seos leivinpaperin päälle. Toimi nopeasti, seos jämähtää hetkessä. Levitä seosta ensin lastalla. Laita sitten toinen leivinpaperiarkki seoksen päälle ja kauli levyksi (noin 20 cm x 30 cm).Kun levy on kovettunut ja jäähtynyt, pilko suklaa pieniksi ja sulata se mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Jos käytät mikroaaltouunia, sulata suklaata 10 sekuntia kerrallaan, sekoita väillä ja jatka sulattamista.Levitä suklaa karkkilevyn päälle. Laita levy hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.Taittele kovettunut daim paloiksi ja laita tarjolle. Kotitekoinen daim kannattaa nauttia heti tai ainakin muutaman päivän sisällä tekemisestä. Levy kerää herkästi kosteutta ja menettää rapeutensa. Myös suklaapinta voi kärsiä säilytyksestä. Säilytä tiiviissä rasiassa jääkaapissa.Resepti: Katja Bäcksbacka

OIKAISU:

Torstaina 29. marraskuuta mantelinen daim -reseptissä oli virhe. Reseptin ainesosaluettelossa mainitaan mantelirouhe, mutta ohjeessa ei kerrota, milloin rouhe lisätään. Mantelirouhe lisätään toffeemassaan ohjeen kohdassa 2 eli samaan aikaan kuin siirappi ja sokeri.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat