Karamellisoidut kaneliset mustajuuret - Reseptit | HS.fi

Karamellisoidut kaneliset mustajuuret

500 g mustajuuria vettä ja sitruunamehua vettä ja suolaa keittämiseen 2–3 rkl voita 1 rkl muscovadosokeria 1/2 tl jauhettua kanelia (Ceylonin kanelia)   Pähkinä-yrttimuru: 2 dl kuivahtanutta murennettua leipää 2 rkl öljyä 1 dl pähkinärouhettta 2–3 rkl silputtua lehtipersiljaa ja / tai timjamia merisuolahiutaleita   Kuori mustajuuret ja upota ne heti sitruunalla maustettuun veteen tummumisen estämiseksi.

13.12.2012 2:26

500 g mustajuuria

vettä ja sitruunamehua

vettä ja suolaa keittämiseen

2–3 rkl voita

1 rkl muscovadosokeria

1/2 tl jauhettua kanelia (Ceylonin kanelia)

 

Pähkinä-yrttimuru:

2 dl kuivahtanutta murennettua leipää

2 rkl öljyä

1 dl pähkinärouhettta

2–3 rkl silputtua lehtipersiljaa ja / tai timjamia

merisuolahiutaleita

 

Kuori mustajuuret ja upota ne heti sitruunalla maustettuun veteen tummumisen estämiseksi. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Valuta ja leikkaa noin viiden sentin pätkiksi.

Sulata voi pannussa. Paista mustajuuria voissa keskilämmöllä, kunnes ne saavat hieman väriä.

Lisää pannuun sokeri ja kaneli. Hauduta vielä muutama minuutti, välillä sekoitellen ja kunnes sokeri sulaa voin kanssa siirappiseksi.

Paista leipämurut öljyssä pannulla rapeaksi. Yhdistä leipämuruun pähkinärouhe ja yrttisilppu. Mausta merisuolalla. Tarjoa mustajuurien kanssa.

 

Resepti: Elina Jyväs

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat