Hunajainen palsternakka-appelsiinisalaatti

Palsternakkasalaatti raikastetaan appelsiinilla ja tarjotaan saksanpähkinöiden ja gruyéren kera.

14.2.2013 2:00
Määrä4 an­nos­ta

Palsternakkasalaatti raikastetaan appelsiinilla ja tarjotaan saksanpähkinöiden ja gruyéren kera.

  • 2

    palsternakkaa

  • 1 rkl

    öljyä

  • 1 rkl

    voita

  • 1 dl

    vastapuristettua appelsiinimehua

  • 1

    luomuappelsiinin suikaloitu kuori

  • ½ dl

    juoksevaa hunajaa

  • ½ tl

    merisuolahiutaleita

  • 1 rkl

    silputtua tuoretta rosmariinia

Lisäksi:

  • 2

    appelsiinia

  •  

    vuonankaalia (tai muuta maukasta salaattia)

  • 1 dl

    saksan- tai pekaanipähkinöitä

  • 100 g

    gruyèrejuustoa

 Kuori palsternakat ja leikkaa ne lohkoiksi. Kuumenna öljy ja voi pannussa. Kuullota siinä palsternakkoja, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää pannuun appelsiinimehu ja -kuori sekä hunaja, suola ja rosmariini. Hauduta palsternakat kannen alla kypsiksi, noin 15 minuuttia. Kuori appelsiinit ja viipaloi ne ohuiksi. Huuhtele salaatit tarvittaessa ja kuivaa salaattilingossa. Asettele salaatti vadille. Nosta päälle lämmin palsternakkaseos sekä appelsiinit. Viimeistele rouhituilla pähkinöillä ja gruyèrejuustolla.

 

Resepti: Elina Jyväs

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat