Palsternakkasalaatti raikastetaan appelsiinilla ja tarjotaan saksanpähkinöiden ja gruyéren kera.
2
palsternakkaa
1 rkl
öljyä
1 rkl
voita
1 dl
vastapuristettua appelsiinimehua
1
luomuappelsiinin suikaloitu kuori
½ dl
juoksevaa hunajaa
½ tl
merisuolahiutaleita
1 rkl
silputtua tuoretta rosmariinia
Lisäksi:
2
appelsiinia
vuonankaalia (tai muuta maukasta salaattia)
1 dl
saksan- tai pekaanipähkinöitä
100 g
gruyèrejuustoa
Kuori palsternakat ja leikkaa ne lohkoiksi. Kuumenna öljy ja voi pannussa. Kuullota siinä palsternakkoja, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää pannuun appelsiinimehu ja -kuori sekä hunaja, suola ja rosmariini. Hauduta palsternakat kannen alla kypsiksi, noin 15 minuuttia. Kuori appelsiinit ja viipaloi ne ohuiksi. Huuhtele salaatit tarvittaessa ja kuivaa salaattilingossa. Asettele salaatti vadille. Nosta päälle lämmin palsternakkaseos sekä appelsiinit. Viimeistele rouhituilla pähkinöillä ja gruyèrejuustolla.
Resepti: Elina Jyväs