Vaahterasiirappinen ruusukaalisalaatti - Reseptit | HS.fi

Vaahterasiirappinen ruusukaalisalaatti

500 g ruusukaaleja vettä ja suolaa keittämiseen 1 rkl voita 1/2 dl vaahterasiirappia 1/2 tl merisuolahiutaleita 1 rkl sitruunamehua ripaus vastarouhittua mustapippuria 1/2 dl kuivattuja karpaloita   Salvia-leipämurut: 2 dl isoja leipämuruja (maalaisleipää) 1 rkl voita 2 rkl silputtua tuoretta salviaa   Lisäksi: 1 ruukku romainesalaattia 1 ruukku lollo rosso- tai salanovasalaattia (1/2 pieni kerä punasalaattia)   Huuhtele ruusukaalit.

14.2.2013 2:00

500 g ruusukaalejavettä ja suolaa keittämiseen1 rkl voita½ dl vaahterasiirappia½ tl merisuolahiutaleita1 rkl sitruunamehuaripaus vastarouhittua mustapippuria½ dl kuivattuja karpaloita Salvia-leipämurut:2 dl isoja leipämuruja (maalaisleipää)1 rkl voita2 rkl silputtua tuoretta salviaa Lisäksi:1 ruukku romainesalaattia1 ruukku lollo rosso- tai salanovasalaattia(½ pieni kerä punasalaattia) 

 Huuhtele ruusukaalit. Poista niistä kovat kannat ja tarvittaessa uloimmat lehdet. Halkaise kaalit. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi, noin 5–8 minuuttia. Valuta ne hyvin siivilässä.

 Sulata voi pannussa. Paista keitettyjä ruusukaaleja voissa, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää vaahterasiirappi ja hauduta noin 5 minuuttia.

 Mausta lopuksi suolalla, sitruunamehulla, mustapippurilla ja karpaloilla. Pidä lämpimänä kannen alla.

 Paista leipämurut voissa kauniin värisiksi ja rapeiksi. Mausta tuoreella salvialla.

 Huuhtele salaatit tarvittaessa. Annostele lautasille salaattia, ruusukaali-vaahterasiirappiseosta ja rapeita leipämuruja.

 

Resepti: Elina Jyväs

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat