Kuohkea pannukakku - Reseptit | HS.fi

Kuohkea pannukakku

Kuohkea pannukakku tunnetaan myös nimillä "maailman paras pannukakku" tai "taivaallisen hyvä pannukakku". Ohjeen salaisuus on leivinjauheen sekä runsaan voin ja sokerin käyttö.

21.2.2013 2:00

Kuohkea pannukakku tunnetaan myös nimillä "maailman paras pannukakku" tai "taivaallisen hyvä pannukakku". Sen ohje hieman vaihtelee: joissakin resepteissä kuohkeutta pyritään lisäämään vatkaamalla sokeri ja munat tai valkuaiset vaahdoksi, toisissa ohjeissa päälle ripotellaan sokeria kesken paistamisen. Yhteistä ohjeille on leivinjauheen sekä runsaan rasvan ja sokerin käyttö.

  • 3

    kananmunaa

  • 8 dl

    täysmaitoa

  • 4 dl

    vehnäjauhoja

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • ½ tl

    suolaa

  • 1 dl

    sokeria

  • 2 tl

    vaniljasokeria

  • 100 g

    voita

 Riko kananmunien rakenne isossa kulhossa. Sekoita joukkoon puolet maidosta. Yhdistä leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää jauhot kulhoon sekoittaen. Kaada joukkoon loput maidosta, mausta suolalla ja sokereilla. Anna jauhojen turvota nesteessä vähintään puoli tuntia. Sulata voi. Anna hetki jäähtyä, sekoita sitten voi muiden ainesten joukkoon. Vuoraa 30 cm x 40 cm:n kokoinen korkealaitainen uunipelti leivinpaperilla. Kaada taikina leivinpaperin päälle ja paista 225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä ja "kiinteytyä" hetken ajan. Tarjoa esimerkiksi kermavaahdon ja hillon kanssa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat