Sitruunapannukakut ja vaniljarahkaa - Reseptit | HS.fi

Sitruunapannukakut ja vaniljarahkaa

Pannukakkujen tuhtia makua raikastaa sitruunankuoriraaste.

28.3.2013 2:00
Määrä16 kpl

Pannukakkujen tuhtia makua raikastaa sitruunankuoriraaste.

Pannukakut:

  • 1 dl

    maitoa

  • 1 dl

    kuohukermaa

  • ¾ dl

    sokeria

  • ¼ tl

    suolaa

  • 1

    sitruunan kuori

  • ½

    sitruunan mehu

  • 1

    kananmuna

  • 2 ¼ dl

    vehnäjauhoja

  • 2 tl

    leivinjauhetta

  • 25 g

    voita

Paistamiseen:

  •  

    rasvaa

Vaniljarahka:

  • 1 dl

    kuohukermaa

  • 1 tlk

    rahkaa

  • 1

    vaniljatanko

  • 4–5 rkl

    tomusokeria

 Sekoita kulhossa maito, kerma, sokeri, suola sekä sitruunankuori ja mehu. Lisää joukkoon muna. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää ne muiden ainesten joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, mutta älä sekoita liian pitkään, jotta taikinaan ei tule sitkoa. Jätä taikina huoneenlämpöön turpoamaan vähintään puoleksi tunniksi. Tee sillä välin vaniljarahka. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kerma-rahkaseoksen joukkoon. Mausta tomusokerilla. Laita jääkaappiin maustumaan. Sulata voi, lisää se taikinaan. Kuumenna rasvaa isossa pinnoitetussa pannussa. Nostele taikinaa siihen kauhalla niin, että saat paistettua kolme pannukakkua yhdellä kertaa. Paista kohtalaisella lämmöllä. Kun yläpinta hieman kuplii ja pannukakku vaikuttaa pysyvän koossa, käännä se. Saat pehmeän ja kuohkean pannukakun, kun käännät sen hieman valuvana, vaikka se onkin haastavaa. Paista myös toinen puoli. Nosta pannukakut lämmitetylle lautaselle ja peitä foliolla. Tarjoa lämpimien pannukakkujen kanssa vaniljarahkaa.

 

Resepti: Katja Bäcksbacka

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat