600 g
karitsan sisäfileetä
suolaa ja mustapippuria
4
siivua pekonia
1 rkl
rypsiöljyä
Sitruunapestolla maustettu parsa:
2
nippua vihreää parsaa
1
ruukku basilikaa
2
valkosipulinkynttä
4 rkl
raastettua parmesaanijuustoa
1
sitruunan mehu
1 rkl
paahdettuja pinjansiemeniä
¾ dl
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
Poista fileistä mahdolliset kalvot. Leikkaa ne noin 3 cm:n paloiksi. Mausta palat suolalla ja pippurilla. Aseta 6–7 palaa pystyyn työlaudalle ja kääri pekoni niiden ympärille. Kiinnitä huolellisesti cocktail-tikulla. Sivele pihvit kevyesti öljyllä ja grillaa noin 2 minuuttia per puoli. Anna lihojen vetäytyä rauhassa lämpimässä paikassa ennen tarjoilua. Valmista pesto parsalle. Laita syvään astiaan basilikanlehdet, kuoritut valkosipulinkynnet, parmesaani, sitruunamehu ja pinjansiemenet. Lisää mukaan oliiviöljy, suola ja mausteet. Soseuta sileäksi soseeksi. Anna peston olla huoneenlämmössä odottamassa parsojen grillausta. Leikkaa parsoista 2 cm pois kannasta. Kanta on yleensä puisevaa ja kuituista. Sivele parsat kevyesti pestolla ennen grillausta, älä kuitenkaan uita niitä. Grillaa parsoja miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia välillä käännellen. Hiiligrillissä kannattaa varoa polttamasta parsojen nuppuja. Nosta parsat suoraan grillistä peston joukkoon ja tarjoile heti. Ylimääräistä pestoa voit käyttää kastikkeena annoksessa.Vinkki: Käytä terävää metallista paistilastaa pihtien sijasta karitsan pihvien kääntämisessä. Pienistä paloista kootut pihvin hajoavat helposti.
Resepti Henri Alén