Grillattu karitsan sisäfilee ja sitruunapestolla maustettu parsa

Karitsanliha on oivaa grillattavaa pekonikääreessä. Tarjoa sen kanssa pestolla siveltyä parsaa.

11.7.2013 2:00
Määrä4 an­nos­ta
  • 600 g

    karitsan sisäfileetä

  •  

    suolaa ja mustapippuria

  • 4

    siivua pekonia

  • 1 rkl

    rypsiöljyä

Sitruunapestolla maustettu parsa:

  • 2

    nippua vihreää parsaa

  • 1

    ruukku basilikaa

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 4 rkl

    raastettua parmesaanijuustoa

  • 1

    sitruunan mehu

  • 1 rkl

    paahdettuja pinjansiemeniä

  • ¾ dl

    oliiviöljyä

  •  

    suolaa ja mustapippuria

 Poista fileistä mahdolliset kalvot. Leikkaa ne noin 3 cm:n paloiksi. Mausta palat suolalla ja pippurilla. Aseta 6–7 palaa pystyyn työlaudalle ja kääri pekoni niiden ympärille. Kiinnitä huolellisesti cocktail-tikulla. Sivele pihvit kevyesti öljyllä ja grillaa noin 2 minuuttia per puoli. Anna lihojen vetäytyä rauhassa lämpimässä paikassa ennen tarjoilua. Valmista pesto parsalle. Laita syvään astiaan basilikanlehdet, kuoritut valkosipulinkynnet, parmesaani, sitruunamehu ja pinjansiemenet. Lisää mukaan oliiviöljy, suola ja mausteet. Soseuta sileäksi soseeksi. Anna peston olla huoneenlämmössä odottamassa parsojen grillausta. Leikkaa parsoista 2 cm pois kannasta. Kanta on yleensä puisevaa ja kuituista. Sivele parsat kevyesti pestolla ennen grillausta, älä kuitenkaan uita niitä. Grillaa parsoja miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia välillä käännellen. Hiiligrillissä kannattaa varoa polttamasta parsojen nuppuja. Nosta parsat suoraan grillistä peston joukkoon ja tarjoile heti. Ylimääräistä pestoa voit käyttää kastikkeena annoksessa.Vinkki: Käytä terävää metallista paistilastaa pihtien sijasta karitsan pihvien kääntämisessä. Pienistä paloista kootut pihvin hajoavat helposti.

 

Resepti Henri Alén

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat