Kasvispasta-fetapannu - Reseptit | HS.fi

Kasvispasta-fetapannu

Kun kasviksia käyttää aina runsain mitoin lämpimään pääruokaan, niitä tulee syötyä puoli kiloa päivässä kuin huomaamatta. Kasvispasta-fetapannuun upotetaan kesäkurpitsaa, sipulia ja tomaattia.

8.8.2013 2:00
Määrä4 an­nos­ta

Kun kasviksia käyttää aina runsain mitoin lämpimään pääruokaan, niitä tulee syötyä puoli kiloa päivässä kuin huomaamatta. Kasvispasta-fetapannuun upotetaan kesäkurpitsaa, sipulia ja tomaattia.

  • 200 g

    kuivapastaa (esim. rigatoni, penne, fusilli)

  • 1

    sipuli

  • 1

    kesäkurpitsa

  • 2

    valkosipulinkynttä

  •  

    öljyä paistamiseen

  • 1 tl

    suolaa

  • ½ tl

    mustapippuria

  • 1 rasia (250 g)

    kirsikkatomaatteja

  • ½ dl

    lehtipersiljaa silputtuna

  • ½ dl

    ruohosipulia silputtuna

  • 200 g

    fetajuustoa

 Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä napakan kypsäksi. Pastan kiehuessa kuori ja silppua sipuli. Poista kesäkurpitsasta päät ja halkaise kurpitsa neljään lohkoon. Poista siemenosa. Leikkaa lohkot vielä pitkittäin 2–3 suikaleeksi ja paloittele vinoiksi paloiksi. Kuori valkosipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota sipulit. Lisää kesäkurpitsakuutiot ja paista muutama minuutti. Murskaa valkosipulinkynnet ja kääntele hetki. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada pannulle keitetty, valutettu pasta ja anna kuumentua. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää ne joukkoon. Nosta pannu pois liedeltä. Hienonna yrtit ja sekoita ne nopeasti paistoksen joukkoon. Murustele päälle fetajuusto.

 

Resepti: Laura Kaapro

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat