40 kynnen valkosipulikana - Reseptit | HS.fi

40 kynnen valkosipulikana

Uuni kesyttää valkosipulin maun tässä Nigellan uunibroilerissa.

22.8.2013 2:00
Määrä6 an­nos­ta
Valmistusaikaval­mis­tus­ai­ka 2 h

Uuni kesyttää valkosipulin maun tässä uunibroilerissa.

  • 40

    valkosipulinkynttä

  • 1 nippu (5–6 kpl)

    kesäsipulia varsineen

  • 1 rkl

    voita

  • 8

    broilerin koipi-reisipalaa

  • 8–10

    oksaa timjamia

  • 3 rkl

    kuivaa vermuttia tai valkoviiniä

  • 1 tl

    suolaa

  •  

    mustapippuria

Tarjoiluun:

  •  

    sormisuolaa

 Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Irrota valkosipulinkynnet toisistaan. Älä kuori valkosipulinkynsiä! Pilko kesäsipulit pieniksi, leikkaa varret noin sentin kokoisiksi paloiksi. Kuumenna voita isolla pannulla. Ruskista koivet kahdessa tai kolmessa erässä. Laita kanat ruskistumaan pannuun nahkapuoli alaspäin. Nosta ruskistuneet kanapalat kulhoon. Jos pannulla on paljon kanoista irronnutta rasvaa, valuta siitä osa pois. Kuullota jäljelle jääneessä rasvatilkassa sipulisilppu muutaman timjamioksan kera. Levitä 20 valkosipulinkynttä laakeaan uunivuokaan. Nosta kanapalat kynsien päälle. Lusikoi kanojen päälle pannulla olevat sipulit ja timjamit. Lisää myös vermutti tai viini. Laita kanojen päälle 20 valkosipulinkynttä sekä loput timjamit. Mausta kanat vielä suolalla ja mustapippurilla. Suojaa uunivuoka kannella tai huolellisesti foliolla. Kypsennä uunissa noin 1½ tuntia. Kun tarjoat ruokaa, nosta kanapalojen päälle uunivuoassa olevaa sipuliseosta, lientä ja paahtuneita valkosipulinkynsiä. Viimeistele annos sormisuolalla. Varaa lisäkkeeksi patonkia tai maalaisleipää, jota voit dipata maukkaaseen liemeen. Lisäkkeeksi sopivat myös keitetyt perunat tai riisi.

 

Resepti: Nigella Lawson

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat