Sitruunainen omena-juustotorttu

Keksipohja täytetään sitruunaisella tuorejuustotäytteellä ja omenaviipaleilla. Valuta päälle vielä vaahterasiirappia.

29.8.2013 2:00
Määrä12 an­nos­ta

Pohja:

  • 175 g

    digestivekeksejä

  • 50 g

    voita

Täyte:

  • 300 g

    kirpeitä omenoita

  • 2 rkl

    sitruunamehua

  • ½ dl

    fariinisokeria

  • 1 tl

    kanelia

  • 200 g

    tuorejuustoa

  • 250 g

    maitorahkaa

  • 1 dl

    sokeria

  • 4

    kananmunaa

  • 1 tl

    vaniljasokeria

  •  

Pinnalle:

  • 2–3 rkl

    vaahterasiirappia

 Murskaa keksit muruiksi monitoimikoneella tai pussin sisällä kaulimella painellen. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos halkaisijaltaan 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin kovettumaan täytteen teon ajaksi. Pese omenat, poista omenakodat omenaporalla ja leikkaa omenat noin puolen sentin viipaleiksi. Sekoita joukkoon sitruunamehu, fariinisokeri ja kaneli. Sekoita tuorejuusto, maitorahka, sokeri, kananmunat ja vaniljasokeri keskenään kulhossa. Älä turhaan vatkaa, ettei seokseen muodostu ilmaa. Kaada seos keksipohjan päälle. Lado pinnalle omenaviipaleet ja valuta päälle liemi. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45–50 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla. Nosta kylmään tekeytymään muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua. Valuta päälle vaahterasiirappia.

 

Resepti: Suvi Rüster

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat