Fenkolirisottoa ja paahdettua lohta - Reseptit | HS.fi

Fenkolirisottoa ja paahdettua lohta

Fenkolin anismainen maku sopii hyvin risottoon. Risoton sydän on laadukas risottoriisi. Yleisemmät lajikkeet ovat carnaroli, arborio ja vialone-nano. Rakenteeltaan silkkinen ja kermainen risotto syntyy ainoastaan hyvän riisin ja jatkuvan sekoituksen ansiosta.

19.9.2013 2:00
Määrä4 an­nos­ta

Fenkolin anismainen maku sopii hyvin risottoon. Risoton sydän on laadukas risottoriisi. Yleisemmät lajikkeet ovat carnaroli, arborio ja vialone-nano. Rakenteeltaan silkkinen ja kermainen risotto syntyy ainoastaan hyvän riisin ja jatkuvan sekoituksen ansiosta.

  • 400 g

    lohta

  • 1

    fenkoli

  • 1

    pieni sipuli

  • 1

    valkosipulinkynsi

  •  

    mietoa oliiviöljyä

  • 1 tl

    fenkolinsiemeniä

  •  

    ripaus sahramia

  • 250 g

    risottoriisiä (arborio- tai carnaroli-lajiketta)

  • 1 dl

    valkoviiniä

  • noin 1 l

    kuumaa kasvis-tai kanalientä

  • 1 dl

    parmesaanijuustoraastetta

  • 40 g

    voita

  • 1 rkl

    sitruunamehua

  •  

    mustapippuria, suolaa

  •  

    suolaa ja valkopippuria

  •  

    öljyä kalan paistamiseen

 Paloittele lohi neljään osaan. Mausta palat suolalla ja pippurilla. Laita kalat talouspaperin päälle nahkapuoli alaspäin ennen paistamista. Kuivattu nahka tekee kalasta rapeapintaisemman. Halkaise fenkoli ja viipaloi ohuiksi lastuiksi terävällä veitsellä tai mandoliinilla. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota fenkoli ja sipulit oliiviöljyssä kevyesti. Lisää fenkolinsiemenet, sahrami ja riisi. Jatka kuullottamista muutama minuutti ja lisää valkoviini. Kypsennä risottoa 14 minuuttia miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen ja lientä lisäten. Paista sillä välin kala. Ajoita työsi niin, että kala ja risotto valmistuvat mahdollisimman samanaikaisesti. Kuumenna öljy kuumaksi ja paista kaloja nahkapuolelta noin kaksi minuuttia. käännä kalat ja paista vielä minuutti. Mausta vielä nahkapuoli suolalla. Kun riisi on kypsää, mutta hieman napakkaa sisältä, sammuta hella. Sekoita risoton joukkoon parmesaaniraaste ja paloiteltu voi. Mausta lopuksi sitruunamehulla ja rouhitulla mustapippurilla sekä tarvittaessa suolalla. Tarjoa heti paistetun lohen kanssa.

 

Resepti: Henri Alen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat