Prosciuttoon kääräistyä persimonia - Reseptit | HS.fi

Prosciuttoon kääräistyä persimonia

Suolainen ilmakuivattu kinkku ja makea, pehmeä persimoni sointuvat ihanaksi makupalaksi. Parhaiten makupari pääsee oikeuksiinsa, kun cocktailherkun paistaa pannulla juuri ennen tarjoilua, mutta sen voi hyvin tarjota myös jäähtyneenä.

21.11.2013 2:00
Määrä16 kpl

Suolainen ilmakuivattu kinkku ja makea, pehmeä persimoni sointuvat ihanaksi makupalaksi. Parhaiten makupari pääsee oikeuksiinsa, kun cocktailherkun paistaa pannulla juuri ennen tarjoilua, mutta sen voi hyvin tarjota myös jäähtyneenä.

  • 2

    persimonia

  •  

    ripaus kanelia

  • 80 g (8 viipaletta)

    prosciuttoa

  • 8

    rosmariinin oksaa

  • 2–3 rkl

    hunajaa

Paistamiseen:

  •  

    voita

 Pese persimonit huolellisesti kuumalla vedellä. Leikkaa kahdeksaksi lohkoksi. Poista kannat. Ripauta persimoneille hieman kanelia. Leikkaa ilmakuivatut kinkkusiivut pituussuunnassa puoliksi. Kääräise persimonien ympärille. Leikkaa rosmariinin oksat puoliksi ja lävistä oksalla kinkkusiivu kiinni persimoniin. Kuumenna voinokare pannulla. Nosta pannulle persimonit ja paista, kunnes prosciutto on kauniin kullanruskea ja rapeahko. Valuta päälle hunajaa ja nosta tarjoilulautaselle.

 

Resepti: Suvi Rüster

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat