Suolainen ilmakuivattu kinkku ja makea, pehmeä persimoni sointuvat ihanaksi makupalaksi. Parhaiten makupari pääsee oikeuksiinsa, kun cocktailherkun paistaa pannulla juuri ennen tarjoilua, mutta sen voi hyvin tarjota myös jäähtyneenä.
2
persimonia
ripaus kanelia
80 g (8 viipaletta)
prosciuttoa
8
rosmariinin oksaa
2–3 rkl
hunajaa
Paistamiseen:
voita
Pese persimonit huolellisesti kuumalla vedellä. Leikkaa kahdeksaksi lohkoksi. Poista kannat. Ripauta persimoneille hieman kanelia. Leikkaa ilmakuivatut kinkkusiivut pituussuunnassa puoliksi. Kääräise persimonien ympärille. Leikkaa rosmariinin oksat puoliksi ja lävistä oksalla kinkkusiivu kiinni persimoniin. Kuumenna voinokare pannulla. Nosta pannulle persimonit ja paista, kunnes prosciutto on kauniin kullanruskea ja rapeahko. Valuta päälle hunajaa ja nosta tarjoilulautaselle.
Resepti: Suvi Rüster