Pepin puolukkajäädyke

Valmista jäädykkeet italialaisesta marengista ja puolukkasoseesta. Tarjoile ne kinuskikastikkeen kera.

7.12.2013 6:37

Marenki:1 ¼ dl sokeria2 rkl vettä2 valkuaista

Puolukkasose: 3 keltuaista¼ dl sokeria1 ½ dl soseutettua puolukkaa2 dl kuohukermaa

Kinuski:1 ½ dl sokeria1 ¾ dl kuohukermaa50 g valkosuklaata1 tl jauhettua kardemummaapuolikas vaniljatanko

 Valmista ensin italialainen marenki. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan. Keitä kunnes sokeri on 121-asteista tai se muuttuu siirappimaiseksi. Vatkaa sillä välin valkuaiset vaahdoksi yleiskoneessa tai vatkaimella. Kaada kuuma sokeri hiljalleen valkuaisvaahdon sekaan yleiskoneen käydessä. Vatkaa marenki huoneenlämpöiseksi ja kiiltäväksi.

 Sekoita keltuaiset ja sokeri ja kypsennä seosta vesihauteessa kunnes se on sakeaa ja kiisselimäistä. Kaada seos kulhoon ja jäähdytä. Mausta seos soseutetulla puolukalla. Sekoita joukkoon löysäksi vatkattu kermavaahto. Nostele viimeiseksi joukkoon italialainen marenki.

 Täytä sopivankokoinen kulho tai vuoka jäädykemassalla. Jäädytä pakastimessa vähintään kolme tuntia. Kasta vuoka nopeasti kuumaan veteen jolloin jäädyke irtoaa helposti vuoasta.

 Valmista kinuski. Sulata sokeri kattilassa. Kaada joukkoon kerma ja mausteet. Keitä sakeaksi. Ota kattila liedeltä ja sulata valkosuklaa joukkoon.

 Koristele jäädykkeet kuivatuilla puolukoilla sekä tomusokerissa pyöritetyillä pakastepuolukoilla. Tarjoa kuuman kinuskin kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat