Tiramisu raakakakkuna - Reseptit | HS.fi

Tiramisu raakakakkuna

Kookos-kahvitäyte: 400 ml kookosmaitoa 1 dl palmusokeria ½ tl vaniljaa 2 rkl pikakahvijauhetta tai raakakahvia 2 rkl tocoa eli riisinlesejauhetta 1½ dl kookosöljyä   Pohja: 2 dl raakaa mantelijauhoa (kts. valmistusohje vinkeistä) 1 dl palmusokeria 1 tl kardemummaa ½ tl laadukasta suolaa 2 rkl kookosöljyä   Päälle: raakaa kaakaojauhetta

5.12.2013 2:00

Kookos-kahvitäyte:400 ml kookosmaitoa1 dl palmusokeria½ tl vaniljaa2 rkl pikakahvijauhetta tai raakakahvia2 rkl tocoa eli riisinlesejauhetta1½ dl kookosöljyä Pohja:2 dl raakaa mantelijauhoa (kts. valmistusohje vinkeistä)1 dl palmusokeria1 tl kardemummaa½ tl laadukasta suolaa2 rkl kookosöljyä Päälle:raakaa kaakaojauhetta

 

 Laita kookosmaito, palmusokeri, vanilja, kahvi ja toco eli riisinlesejauhe tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Lisää sulatettu kookosöljy nauhana muiden ainesten joukkoon. Laita puoleksi tunniksi jääkaappiin.

 Sekoita pohjan kaikki kuivat ainekset kulhossa. Lisää sula kookosöljy.

 Laita puolet pohjasta vuoan pohjalle ja jatka kerroksittain niin, että kerroksia on neljä ja täyte jää päällimmäiseksi.

 Sihtaa päälle raakaa kaakaojauhetta. Anna seistä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.

 Koristele vaikkapa vaahdotetulla kookoskermalla, tyrneillä ja kaakaopavuilla.

 

Vinkki: Kookosmaidon voi korvata seoksella, jossa on 2 dl raakaa kookosjauhoa ja 2 dl kookosvettä tai vettä sekä 2 rkl soijalesitiiniä.

Vinkki: Mantelijauhon valmistus: liota kokonaisia kuorellisia manteleita 24 tuntia, huuhtele ja kuivaa kuivurissa tai uunissa noin 55 asteessa. Aja kuivat mantelit monitoimikoneessa hienoksi jauhoksi.

 

Resepti: Suvi Tikamo

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat