Arin siikaterriini

1 siikafilee (noin 500 g ) 1 rkl merisuolaa 2 tl sokeria ½ punttia tilliä 2 tl suolaa 1 dl siianmätiä

7.12.2013 6:37

1 siikafilee (noin 500 g )1 rkl merisuolaa2 tl sokeria½ punttia tilliä2 tl suolaa1 dl siianmätiä

 Nypi kalasta kylkiruodot. Levitä suola ja sokeri kalan päälle. Anna suolautua yön yli.

 Pyyhi ylimääräinen suola pois ja leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi.

 Kiehauta tilli kiehuvassa vedessä ja pane se nopeasti jääveteen.Valuta vesi pois tillistä ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää tillipyreeseen suolaa.

 Vuoraa pieni terriinivuoka tuorekelmulla. Pane vuokaan kerroksittain siikaviipaleita ja tillipyreetä.

 Pyöräytä terriini kelmuun ja purista ilma pois kelmun sisältä. Pane vuoka pakastimeen ja anna kohmettua muutama tunti. Tangon voi tehdä myös ilman vuokaa niin, että käärii kalan tangoksi kelmun sisään.

 Leikkaa terriinistä ohuita viipaleita ja tarjoile mädin kanssa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat