Arin uunisiika

1 siika (noin 1 ½ kg) 2 rkl suolaa 1 fenkoli 1 sitruuna 1 appelsiini 1 limetti 1 rkl tuoretta inkivääriä 2 tl maustepippuria 5 cm kanelitankoa 50 g voita 1 kurkkua 1 puntti tilliä

7.12.2013 6:37

1 siika (noin 1 ½ kg)2 rkl suolaa 1 fenkoli 1 sitruuna 1 appelsiini 1 limetti 1 rkl tuoretta inkivääriä 2 tl maustepippuria 5 cm kanelitankoa 50 g voita 1 kurkkua 1 puntti tilliä

 Poista kalasta kidukset, jos siinä on. Poista suomut vetämällä veitsellä pyrstöstä päähän päin. Huuhdo kala kylmässä vedessä. Pyyhi kuivaksi.

 Leikkaa kalan sisäpuolelle selkäruodon molemmille puolille noin kahden sentin syvyiset, pitkittäiset viillot. Suolaa kala sisältä ja ulkopuolelta.

 Leikkaa fenkoli ohuiksi siivuiksi. Pese hedelmät hyvin. Raasta hedelmien kuori talteen. Raasta myös inkivääri. Jauha maustepippurit. Murskaa kanelitanko.

 Sekoita kulhossa fenkoli ja sitrushedelmien kuoret. Mausta seos pippurilla, kanelilla ja inkiväärillä. Ripottele sekaan voita nokareina. Pane täyte siian sisään.

 Paista siikaa 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia, kunnes liha on mehukasta ja kypsää ja kalan pinta on kullanruskea.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat