Arin savusiikamousse

1 kpl liivatelehteä 1 lämminsavusiika (noin 1,2 kg) 6 dl kermaa 2 tl suolaa 2 tl sitruuna mehua

7.12.2013 6:37

1 kpl liivatelehteä 1 lämminsavusiika (noin 1,2 kg) 6 dl kermaa 2 tl suolaa 2 tl sitruunamehua

 Pane liivatelehti kylmään veteen likoamaan.

 Irrota savusiiasta lihat ja poista näkyvät ruodot. Pane savusiian palat tehosekoittimeen ja lisää kaksi desiä kermaa. Sekoita tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla ja sitruunamehulla ja sekoita vielä muutama kierros.

 Valuta liivatteista vesi ja kuumenna puoli desilitraa kermaa. Sulata liivate kuumaan kermaan. Kaada liivatekerma savusiikamassan joukkoon ja sekoita hyvin.

 Vatkaa loppukerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita savusiikamassaan.

 Anna moussen jähmettyä kylmässä pari tuntia ennen tarjoilua. Savusiikamoussen voi valmistaa muutamaa päivää ennen tarjoilua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat