Pepin marinoitu siika

1 kokonainen siika1 punasipuli 2 pientä porkkanaa 1 laakerinlehti 5 kokonaista valkopippuria 5 neilikkaa 2 cm:n pala piparjuurta muutama tillinvarsi 1 l vettä 5 rkl sokeria 1 rkl suolaa ¾ dl valkoviinietikkaa

7.12.2013 6:37

1 kokonainen siika1 punasipuli 2 pientä porkkanaa 1 laakerinlehti 5 kokonaista valkopippuria 5 neilikkaa 2 cm:n pala piparjuurta muutama tillinvarsi 1 l vettä 5 rkl sokeria 1 rkl suolaa ¾ dl valkoviinietikkaa

 Suomusta siika ja poista sisälmykset. Poista evät. Leikkaa siiasta 2 sentin paksuisia läpipaloja nahkoineen ja selkäruotoineen.

 Kuori sipulit ja porkkanat, ja leikkaa ne sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuori piparjuuri ja leikkaa mahdollisimman ohuita siivuja.

 Kiehauta vesi, sokeri, suola sekä etikka. Lisää mausteet sekä porkkanat ja sipulit. Ota kattila liedeltä. Lado kalat laakeaan astiaan ja kaada kuuma liemi päälle.

 Jäähdytä siiat liemessään ja anna maustua seuraavaan päivään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat