Pepin sokerisuolattu siika

Siika: 1 siikafilee (noin 400 g ruodottomana) 5 rkl merisuolaa 4 rkl sokeria 5 katajanmarjaa murskattuna valkopippuria myllystä muutama tillinvarsi Kastike: ½ dl ranskankermaa 1 rkl sitruunamehua 1 tl raastettua sitruunankuorta ripaus suolaa mustapippuria myllystä Lisuke:4 punajuurta 2 porkkanaa 2 keitettyä perunaa 1 suolakurkku 5 cm:n pala purjoa 1 pieni omenaSekoita suola, sokeri sekä mausteet keskenään ja levitä fileen lihapuolelle tasaiseksi kerrokseksi.

7.12.2013 6:37

Siika:1 siikafilee (noin 400 g ruodottomana) 5 rkl merisuolaa 4 rkl sokeria 5 katajanmarjaa murskattuna valkopippuria myllystä muutama tillinvarsi

Kastike: ½ dl ranskankermaa 1 rkl sitruunamehua 1 tl raastettua sitruunankuorta ripaus suolaa mustapippuria myllystä

Lisuke:4 punajuurta 2 porkkanaa 2 keitettyä perunaa 1 suolakurkku 5 cm:n pala purjoa 1 pieni omena

 Sekoita suola, sokeri sekä mausteet keskenään ja levitä fileen lihapuolelle tasaiseksi kerrokseksi. Anna maustua kylmässä neljä tuntia. Pyyhi suola ja mausteet pinnalta ja leikkaa fileestä viistosti ohuita siivuja.

 Valmista kastike. Vatkaa ranskankerma vaahdoksi. Mausta sitruunamehulla sekä kuoriraasteella ja viimeistele suolalla ja pippurilla.

 Kypsennä punajuuret ja porkkanat suolapedillä 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Jäähdytä ja kuori juurekset. Leikkaa kaikki juurekset sekä suolakurkku isohkoiksi paloiksi ja asettele siikaviipaleiden päälle. Viimeistele ohuiksi leikatuilla purjorenkailla ja omenasiivuilla sekä sitruunalla maustetulla ranskankermalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat