Fudge-karpalomuffinit - Reseptit | HS.fi

Fudge-karpalomuffinit

noin 12 isoa tai 36 minimuffinia   150 g kermatoffeekaramelleja (esim. Omar, Alku fudge) 30 g voita ½ dl rypsiöljyä 2 ½ dl maustamatonta jogurttia 200 g karpaloita (3 dl) 3 kananmunaa 4 dl vehnäjauhoja 2 dl sokeria 1 rkl leivinjauhetta ½ tl suolaa   Kinuski-tuorejuustokuorrute: 4 dl kuohu- tai vispikermaa 2 dl fariinisokeria 200 g maustamatonta tuorejuustoa   Koristeluun: pieniä punaisia irtokarkkeja tai punaisia strösseleitä

6.2.2014 2:00

noin 12 isoa tai 36 minimuffinia

150 g kermatoffeekaramelleja (esim. Omar, Alku fudge) 30 g voita½ dl rypsiöljyä 2 ½ dl maustamatonta jogurttia 200 g karpaloita (3 dl) 3 kananmunaa 4 dl vehnäjauhoja 2 dl sokeria 1 rkl leivinjauhetta½ tl suolaa

Kinuski-tuorejuustokuorrute:4 dl kuohu- tai vispikermaa 2 dl fariinisokeria 200 g maustamatonta tuorejuustoa

Koristeluun:pieniä punaisia irtokarkkeja tai punaisia strösseleitä

 

 Keitä ensin kinuski kuorrutetta varten, sillä sen täytyy jäähtyä kylmäksi ennen käyttöä. Mittaa kattilaan kuohu- tai vispikerma sekä fariinisokeri. Keitä sekoitellen noin 10 minuuttia. Jäähdytä jääkaappikylmäksi. Voit valmistaa kinuskin jo useita tunteja ennen leipomista tai vaikka edellisenä päivänä.

 Valmista muffinit. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja vuoraa muffinipellin kolot paperisilla vuoilla.

 Pilko kermatoffeekaramellit pieniksi kuutioiksi.

 Ota esille kaksi kulhoa. Laita toiseen voi ja sulata se mikroaaltouunissa. Lisää rypsiöljy, jogurtti ja munat. Vatkaa tasaiseksi.

 Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauho, sokeri, leivinjauhe ja suola.

 Siivilöi kuivat aineet kostean seoksen joukkoon. Vatkaa taikinaa korkeintaan 10 sekunnin ajan. Taikina saa jäädä hieman epätasaiseksi.

 Kääntele karamellit ja sulaneet karpalot nuolijan avulla taikinan joukkoon. Älä sekoita liikaa.

 Lusikoi taikina muffinivuokiin. Täytä vuoat paperin yläreunaan asti.

 Paista 200-asteisessa uunissa 18–20 minuuttia, isompia hieman pidempään. Jäähdytä.

 Vatkaa kylmää, jähmettynyttä kinuskia hetki sähkövatkaimella. Lisää tuorejuusto ja vatkaa vielä hetki, kunnes saat jämäkkää kuorrutetta.

 Pursota kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle. Koristele punaisilla karkeilla tai strösseleillä.

 

Resepti: Laura Kaapro

 

Oikaisu 10.2.2014: Reseptin ohjeistuksesta on poistettu voin lisääminen. Kinuski-tuorejuustokuorrutuksessa ei tarvita voita.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat