Ihanan kevyt, mausteisen pyöreä ramenkeitto on japanilainen klassikko. Perinteistä ruokaisammassa versiossa sekaan heitetään lehtikaalia, ja muutaman tunnin liemen keittely oikaistaan valmiilla tetrakanaliemellä ja misokeittotahnalla.
2
porkkanaa
1 pala (noin 20 g)
inkivääriä
1
punainen chili
1
valkosipulinkynsi
100 g
siitakesieniä
100 g
lehtikaalia tai pinaatinlehtiä
1 l
kanalientä
2 ps (à 18 g)
Wakame miso soup - keittotahnaa
200 g
kuorittuja tiikeriravunpyrstöjä tai katkarapuja
2 rkl
soijaa
2 tl
miriniä
50 g
sobanuudeleita
2 tl
seesaminsiemenöljyä
Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi tikuiksi. Kuori inkivääri, viipaloi ja leikkaa viipaleet ohuiksi suikaleiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja suikaloi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele ja suikaloi siitakesienet ja lehtikaalin lehdet. Kuumenna kanaliemi kattilassa. Lisää misotahna, porkkanat, inkivääri, chili ja valkosipuli. Keitä hiljalleen 10 minuuttia. Lisää lehtikaali, sienet ja tiikeriravunpyrstöt. Mausta soijalla ja mirinillä. Keitä pari minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa vielä suolalla. Lisää nuudelit ja keitä, kunnes ne ovat kypsiä. Lisää seesaminsiemenöljy.
Resepti: Suvi Rüster