Vain kolmesta aineesta eli kermasta, sokerista ja sitruunamehusta tehty herkku on valloittavan samettista lusikoitavaa.
4 dl
kuohukermaa
1½ dl
sokeria
1 dl
vastapuristettua sitruuna- tai limettimehua
Lisäksi:
(korean)minttua ja rouhittua, kevyesti paahdettua macadamiapähkinää
Mittaa kerma ja sokeri pieneen kattilaan. Keitä noin 3 minuuttia koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon sitruunamehu. Maista seosta ja lisää tarvittaessa sokeria tai mehua. Kaada seos neljään pieneen lasiin. Peitä tuorekelmulla. Nosta jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 2½ tuntia. Koristele mintulla ja pähkinärouheella. Voit halutessasi tarjota possetin kanssa vadelmia tai mustikoita. Myös rapeat keksit sopivat hyvin makulisäksi.
Resepti: Sanna Kekäläinen