Pekoni kääräistään vihreiden parsojen vyötteeksi ja paistetaan rapeaksi. Tyylikkäiden pakettien kanssa tarjotaan pumpulinpehmeät uppomunat.
24
vihreää parsaa
8
viipaletta pekonia
1
mandariini
¾ dl
oliiviöljyä
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
Uppomunat:
2 l
vettä
1 dl
väkiviinietikkaa
4
kananmunaa
Kuori parsat kevyesti. Katkaise kovat tyvet. Esikeitä parsoja muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Nosta parsat hetkeksi kylmään veteen jäähtymään. Laita kolme parsaa nippuun ja kiepauta ympärille pekonisiivu. Tämän voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen ja nostaa parsat jääkaappiin odottamaan. Pese mandariini hyvin ja raasta kuori. Purista mehu. Yhdistä mehu ja öljy. Valmista uppomunat. Riko jokainen kananmuna omaan kahvikuppiin. Laita vesi laakeaan kattilaan ja kuumenna se lähes kiehuvaksi, noin 90-asteiseksi. Lisää etikka. On tärkeää, että vesi ei kiehu, vaan kuplii "hiljaa hymyillen". Pyöritä hiljalleen kuplivaan veteen voimakas pyörre kauhan avulla. Kumoa munat yksitellen veteen. Älä kypsennä kerrallaan kahta munaa enempää. Vedessä valkuainen kietoutuu keltuaisen ympärille. Kypsennä kananmunia 2–4 minuuttia. Näin keltuainen jää löysäksi. Nosta munat jäähtymään jääveteen. Ylimääräiset valkuaisriekaleet voi siistiä veitsellä ennen esillepanoa, sillä niitä tulee uppomuniin aina. Paista parsanippuja vielä grillissä, parila- tai paistinpannulla noin viisi minuuttia tai siihen asti, kunnes pekoni on rapeaa ja parsat lämpimiä. Valuta päälle kastiketta ja ripottele mandariinin kuoriraastetta. Tarjoa uppomunien kera. Viimeistele annos sormisuolalla ja mustapippurilla. Resepti: Sanna Kekäläinen