Udon-nuudeleita misoliemessä ja friteerattua kalaa - Reseptit | HS.fi

Udon-nuudeleita misoliemessä ja friteerattua kalaa

Vielä on talvea jäljellä: upota paksut nuudelit maukkaaseen liemeen ja friteeraa päälle kalaa.

18.2.2014 9:43

2–3 annosta

Nuudelit:150 g udon-nuudeleita1 iso tai 2 pientä porkkanaa2 kevätsipulin vartta1 tl hienoksi raastettua tuoretta inkivääriä tai inkivääritahnaa4 dl vettä2 annospussia misokeittojauhetta (Yutaka: instant miso soup)½ tl suolaa

Kala:2 siikafileetä (noin 400 g)1 ½ tl suolaa2 dl tempurajauhoja tai vehnäjauhoja2 kananmunaa2–3 dl pankojauhoja tai korppujauhojarunsaasti rypsiöljyä friteeraukseen

 Laita suureen kattilaan vettä kiehumaan. Keitä udon-nuudeleita 10 minuuttia, siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä, jätä odottamaan.

 Kuori porkkanat ja leikkaa ne tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Viipaloi kevätsipulin varret vinoviipaleiksi. Kuori pieni pala inkivääriä ja raasta se hienoksi (tai käytä valmista inkivääritahnaa).

 Käsittele kalat. Nypi siikafileistä pystyruodot. Leikkaa molemmat siikafileet kolmeksi tai neljäksi nahattomaksi palaksi. Ripottele paloille suolaa.

 Ota kolme syvää lautasta. Laita yhdelle tempura- tai vehnäjauhoa, riko toiselle kananmunat ja sekoita niiden rakenne rikki ja kaada kolmannelle panko- tai korppujauhot.

 Kierittele kaikki kalapalat ensin jauhoissa ja jätä odottamaan. Ota sitten yksi kalapala kerrallaan vasempaan käteen ja kierittele se kananmunassa. "Heitä" kalapala pankojauhojen päälle. Ripottele oikealla kädellä palan päälle pankojauhoja, ota sitten palasta kiinni ja kierittele se (edelleen oikealla kädellä) kauttaaltaan pankojauhoissa. Toista samalla tavalla loput palat ja jätä odottamaan.

 Kiehauta 4 dl vettä kattilassa. Lisää porkkanat ja keitä pari minuuttia, kunnes porkkanat hieman pehmenevät. Lisää misokeittojauhepussien sisältö ja inkivääriraaste. Mausta suolalla maun mukaan. Jätä odottamaan.

 Kaada toiseen kattilaan runsaan 5 cm:n kerros rypsiöljyä. Kuumenna se 175 asteeseen (voit käyttää apuna lämpömittaria). Pidä kattilan kansi lähellä. Jos öljy kuumenee liikaa, se voi syttyä palamaan. Laita silloin välittömästi kansi kattilan päälle. Varaa viereen myös suuri lautanen, jonka peität parilla kolmella kerroksella talouspaperia.

 Friteeraa kalapalat kuumassa öljyssä kolmessa tai neljässä erässä noin minuutin ajan per puoli. Nosta reikäkauhalla talouspaperilla vuoratun lautasen päälle.

 Lisää nuudeliliemeen kylmät kypsät nuudelit ja kevätsipuli. Kiehauta liemi.

 Annostele lautasille nuudelilisäkettä liemineen ja pinnalle tai erilliselle lautaselle friteerattuja kalapaloja.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat