Vaniljavoissa haudutettua hummeria ja tuoretta kurkkua - Reseptit | HS.fi

Vaniljavoissa haudutettua hummeria ja tuoretta kurkkua

½ kurkkua 1 vaniljatanko 1 dl vettä 100 g voita 2 hummerin saksi- ja pyrstölihat suolaa   Aloita kuorimalla kurkku ja leikkaamalla tangoiksi. Halkaise vaniljatanko ja raavi siemenet sisältä pieneen kasariin. Lisää mukaan tangot ja 1 dl vettä. Kuutioi voi.

29.5.2014 2:00

½ kurkkua1 vaniljatanko1 dl vettä100 g voita2 hummerin saksi- ja pyrstölihatsuolaa

 

 Aloita kuorimalla kurkku ja leikkaamalla tangoiksi. Halkaise vaniljatanko ja raavi siemenet sisältä pieneen kasariin. Lisää mukaan tangot ja 1 dl vettä.

 Kuutioi voi. Kiehauta vesi ja vaniljatangot. Alenna lämpöä ja vatkaa voi joukkoon pienissä erissä niin, että syntyy emulsio.

 Laita hummerinlihat kattilaan ja peitä kannella. Poista kattila lämmöltä ja anna hummerin kypsyä noin viisi minuuttia.

 Lisää mukaan kurkkupalat. Mausta kevyesti suolalla.

 

Resepti: Henri Alén

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat