BBQ chicken eli broileri - Reseptit | HS.fi

BBQ chicken eli broileri

Grillibroileri syntyy amerikkalaisen barbequen tapaan hitaasti, mutta helposti.

19.6.2014 2:00
Määrä4 an­nos­ta

Suolaliemi:

  • 1 l

    vettä

  • 2 rkl

    suolaa

  • 2 rkl

    sokeria

Mausteseos:

  • 2 tl

    suolaa

  • 2 tl

    sokeria

  • 2 tl

    fariinisokeria

  • 2 tl

    savupaprikajauhetta

  • 2 tl

    chilihiutaleita

  • 1 tl

    juustokuminaa eli jeeraa

  •  

    1 tl rouhittua mustapippuria

 Mittaa vesi kattilaan ja sekoita veteen suola ja sokeri. Kiehauta ja keitä noin minuutin ajan, kunnes suola ja sokeri ovat täysin liuenneet nesteeseen. Jäähdytä neste ja laita se jääkaappiin. On erittäin tärkeää, että neste on jääkaappikylmää ennen kuin broilerin laittaa siihen maustumaan. Ota vahva pussi tai mahdollisimman tarkasti broilerin kokoinen astia. Laita broileri pussiin tai astiaan ja kaada liemi päälle. Sulje ja anna broilerin maustua liemessä jääkaapissa vähintään yön yli tai vuorokauden ajan. Ota broileri liemestä ja kuivaa se päältä ja sisältä talouspaperilla. Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään ja hiero mausteseos broilerin pintaan. Anna broilerin maustua jääkaapissa parin tunnin ajan. Aseta broileri esivalmisteltuun grilliin. Kypsennä 110-asteisessa pallogrillissä noin 3–4 tuntia, kunnes reisilihan sisälämpötila paksuimmasta kohdasta mitattuna on 82 astetta. Anna broilerin vetäytyä vähintään 10 minuuttia ennen leikkaamista. Tarjoa barbeque-kastikkeen kanssa.

 

Resepti: Laura Kaapro

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat