500 g (3 isoa)
punajuuria
100 g
belugalinssejä
3½ dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
200 g
lehtikaalia
2 rkl
voita
300 g
fetajuustoa
Paahda kokonaiset punajuuret 200-asteisessa uunissa kypsiksi eli noin tunnin ajan. Kuori lämpimänä ja pilko sopivasti suuhun mahtuviksi paloiksi. Huuhtele belugalinssit ja keitä vedessä kasvisliemikuution kera kypsiksi, noin 25 minuuttia. Poista lehtikaaleista lehtiruodit ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Laita uunipadan pohjalle voi nokareina, kerros linssejä, punajuuria ja lehtikaalia. Murenna päälle käsin kolmasosa fetasta, toista kerrokset ja murenna kaikki loppu feta päällimmäiseksi. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia niin, että feta on kullanruskeaa. Tarjoa oliiviöljyn ja balsamiviinietikan kera. Jos ruokaa jää, syö loput seuraavana päivänä salaattina.Vinkki: Kiireessä voit käyttää reseptiin vihannestiskiltä saatavia valmiiksi kypsennettyjä ja kuorittuja punajuuria.
Resepti: Suvi Tikamo