Fetalla gratinoitua lehtikaalia, punajuuria ja belugalinssejä

Laita uunipataan linssejä, paahdettuja punajuuria ja lehtikaalia. Murenna päälle fetaa ja paista kullanruskeaksi.

4.9.2014 2:00
Määrä4 an­nos­ta
  • 500 g (3 isoa)

    punajuuria

  • 100 g

    belugalinssejä

  • 3½ dl

    vettä

  • 1

    kasvisliemikuutio

  • 200 g

    lehtikaalia

  • 2 rkl

    voita

  • 300 g

    fetajuustoa

 Paahda kokonaiset punajuuret 200-asteisessa uunissa kypsiksi eli noin tunnin ajan. Kuori lämpimänä ja pilko sopivasti suuhun mahtuviksi paloiksi. Huuhtele belugalinssit ja keitä vedessä kasvisliemikuution kera kypsiksi, noin 25 minuuttia. Poista lehtikaaleista lehtiruodit ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Laita uunipadan pohjalle voi nokareina, kerros linssejä, punajuuria ja lehtikaalia. Murenna päälle käsin kolmasosa fetasta, toista kerrokset ja murenna kaikki loppu feta päällimmäiseksi. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia niin, että feta on kullanruskeaa. Tarjoa oliiviöljyn ja balsamiviinietikan kera. Jos ruokaa jää, syö loput seuraavana päivänä salaattina.Vinkki: Kiireessä voit käyttää reseptiin vihannestiskiltä saatavia valmiiksi kypsennettyjä ja kuorittuja punajuuria.

 

Resepti: Suvi Tikamo

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat