Selleri-seesamipihvit

Selleripihvit kypsennetään inkiväärin, chilin ja sitruunaruohon maustamassa liemessä.

18.9.2014 2:00
Määrä4 an­nos­ta

Juuriselleristä leikatut kiekot kypsennetään pihveiksi inkiväärin, chilin ja sitruunaruohon maustamassa liemessä.

  • 1

    iso juuriselleri

  •  

    peukalonpään kokoinen pala inkivääriä

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 5 cm:n

    pala sitruunaruohoa

  • ½

    punainen chili

  • 1 tl

    suolaa

  • 2

    limetinlehteä

  • 2 rkl

    raakaruokosokeria tai kookossokeria

  • 1 rkl

    soijakastiketta

  • 1 l

    vettä

Panerointiin:

  • 2 dl

    vehnäjauhoja

  • 2

    keltuaista

  • 1 dl

    pankojauhoja tai korppujauhoja

  • 1½ dl

    seesaminsiemeniä (mustia ja valkoisia)

  • 1 tl

    suolaa

  • 2 rkl

    seesaminsiemenöljyä

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

 Kuori selleri ja leikkaa 2½ cm:n paksuisia pyöreitä "pihvejä". Pilko inkivääri, riko valkosipulinkynnen ja sitruunaruohon rakennetta, pilko chili. Laita kiekot uunivuokaan inkiväärin, valkosipulin, sitruunaruohon ja chilin kanssa. Lisää suola, limetinlehdet, sokeri ja soijakastike. Kaada päälle kiehuva vesi ja kypsennä juuriselleripihvit 180-asteisessa uunissa mausteliemessä melkein kypsiksi. Kokeile kypsyys puutikulla: tikku saa upota pihviin juuri ja juuri. Nosta pihvit pois liemestä ja jäähdytä. (Paneroiminen onnistuu paremmin, kun kiekot eivät ole kuumia.) Laita vehnäjauhot, rikotut keltuaiset sekä korppujauho-seesaminsiemen-suolaseos jokainen omalle laakealle lautaselle. Paneroi juuriselleripihvit käyttämällä ne ensin vehnäjauhoissa, sitten keltuaisissa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista pinnalta rapeiksi seesaminsiemenöljy-oliiviöljyseoksessa. Lämmitä ennen tarjoilua 180 asteessa 4 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi retikkanuudeleiden ja teriyakimajoneesin kera (2 dl majoneesia ja 4 rkl teriyakikastiketta).

 

Resepti: Suvi Tikamo

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat