Salvia antaa kurpitsalle juuri oikean säväyksen. Trendikäs kotikokki ottaa mallia maailmalta ja parittaa kurpitsa-salviayhdistelmän simppeliin pastaan.
1 kg
kurpitsaa ilman kuorta ja siemeniä
2 rkl
oliiviöljyä
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
400 g
spagettia
100 g
voita
20
kokonaista tuoretta salvianlehteä
1 rkl
vastapuristettua sitruunamehua
3 dl
raastettua parmesaania
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuutioi kurpitsat noin 2 cm x 2 cm:n kokoisiksi paloiksi. Laita palat leivinpaperin päälle uunipellille. Valuta päälle hieman öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa noin 35 minuuttia tai siihen asti, kunnes palat ovat pehmeitä. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Laita voi paistinpannulle salvian kanssa. Lämmitä miedohkolla lämmöllä, kunnes voi ruskistuu hieman. Sekoita pasta, kurpitsat, sitruunamehu ja osa parmesaanista keskenään. Lisää hieman pastan keitinvettä. Annostele lautasille ja lusikoi päälle voi-salviaseosta. Ripottele päälle hieman sormisuolaa ja rouhi pippuria. Viimeistele lopulla parmesaanilla.
Resepti: Sanna Kekäläinen