Kurpitsa-salviaspagetti - Reseptit | HS.fi

Kurpitsa-salviaspagetti

Salvia antaa kurpitsalle juuri oikean säväyksen. Trendikäs kotikokki ottaa mallia maailmalta ja parittaa kurpitsa-salviayhdistelmän simppeliin pastaan.

20.11.2014 2:00

Salvia antaa kurpitsalle juuri oikean säväyksen. Trendikäs kotikokki ottaa mallia maailmalta ja parittaa kurpitsa-salviayhdistelmän simppeliin pastaan.

  • 1 kg

    kurpitsaa ilman kuorta ja siemeniä

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  •  

    sormisuolaa, mustapippuria myllystä

  • 400 g

    spagettia

  • 100 g

    voita

  • 20

    kokonaista tuoretta salvianlehteä

  • 1 rkl

    vastapuristettua sitruunamehua

  • 3 dl

    raastettua parmesaania

 Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuutioi kurpitsat noin 2 cm x 2 cm:n kokoisiksi paloiksi. Laita palat leivinpaperin päälle uunipellille. Valuta päälle hieman öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa noin 35 minuuttia tai siihen asti, kunnes palat ovat pehmeitä. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Laita voi paistinpannulle salvian kanssa. Lämmitä miedohkolla lämmöllä, kunnes voi ruskistuu hieman. Sekoita pasta, kurpitsat, sitruunamehu ja osa parmesaanista keskenään. Lisää hieman pastan keitinvettä. Annostele lautasille ja lusikoi päälle voi-salviaseosta. Ripottele päälle hieman sormisuolaa ja rouhi pippuria. Viimeistele lopulla parmesaanilla.

 

Resepti: Sanna Kekäläinen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat