Tillimajoneesi - Reseptit | HS.fi

Tillimajoneesi

Tillimajoneesia ja kustavilaista saaristolaislimppua graavatun siian kera. Siinä on juhannuksen paras pala.

18.6.2014 8:18

2 ruukkua tilliä2 dl rypsiöljyä1 keltuainen½ tl dijonsinappia1 tl valkoviinietikkaa1 ½ tl sitruunamehua¾ tl suolaa(tilkka vettä)

Tarjoiluun:graavattua siikaakustavilaista saaristolaislimppua

 Ota kulho ja laita siihen jääpaloja sekä jääkylmää vettä.

 Kiehauta vettä kattilassa. Ryöppää tillit 15 sekunnin ajan. Nosta ne sitten nopeasti reikäkauhalla jääveteen ja anna kylmentyä.

 Puristele tillit mahdollisimman kuivaksi, pieneksi palloksi. Revi palloa hieman hajalle ja laita se tehosekoittimen kulhoon. Mittaa mukaan rypsiöljy. Aja öljyä tehosekoittimella, kunnes tilli on mahdollisimman hienontunutta.

 Jos haluat aivan tasaisen värisen majoneesin, siivilöi tilliöljy tiheän siivilän tai harsokankaan läpi. (Voit käyttää siivilään jäävän tillimassan ruokien, kastikkeiden tai voin maustamiseen.)

 Laita pyöreäpohjaiseen kulhoon keltuainen ja dijonsinappi. Vatkaa seosta voimakkaasti käsi- tai sähkövatkaimella. Pienen majoneesimäärän teko onnistuu myös nuolijalla ”vispaamalla”.

 Ala lisätä tilliöljyä ensin tipoittain. Kun emulsio alkaa muodostua, sekoita joukkoon valkoviinietikka. Se vahvistaa emulsiota. Lisää loput öljystä vähitellen seosta koko ajan vatkaten.

 Mausta majoneesi sitruunamehulla ja suolalla. Voit notkistaa sen lopuksi pienellä tilkalla vettä.

 Tarjoa tillimajoneesi alkuruokana graavatun siian ja saaristolaisleivän kanssa.

Vinkki: Jos majoneesi juoksettuu, riko uusi keltuainen toiseen kulhoon. Pese ja kuivaa vatkain. Aloita sitten alusta vatkaamalla juoksettunutta massaa vähitellen uuden keltuaisen joukkoon.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat