Pähkinöillä ja sienillä täytetty poronfileerulla - Reseptit | HS.fi

Pähkinöillä ja sienillä täytetty poronfileerulla

Kääräise poronfilee rullalle sienten ja yrttien kanssa.

4.12.2014 2:00

noin 600 g poron ulkofileetä1 dl pakastettuja suppilovahveroita tai pari kourallista kuivattuja2 salottisipulia1 valkosipulinkynsivoita1 tl sormisuolaa½ tl rouhittua mustapippuria myllystä½ dl hienonnettua lehtipersiljaa½ dl rouhittuja, paahdettuja macadamia-pähkinöitä tai kuorellisia manteleita ½ dl raastettua parmesaania  Paistamiseen:voi-öljyseosta Pinnalle:sormisuolaa, mustapippuria myllystä Konjakki-kermakastike:1½ dl paistoliemi-lihaliemiseosta1 rkl konjakkia2 dl (kuohu)kermaa2 tl mustaherukkahyytelöätummaa kastikesuurusta (Maizena)sormisuolaa, mustapippuria myllystä

 

Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Liota kuivattuja sieniä haaleassa vesitilkassa noin 15 minuuttia. Valuta hyvin ja hienonna. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla voissa sienten kanssa. Ota pannu liedeltä. Sekoita joukkoon mausteet, yrtit, pähkinät ja juusto.

Avaa filee leikkaamalla siihen syvä viilto vaakatasossa ja avaamalla se levyksi. Laita levy työtasolle ja nuiji varovasti tasaiseksi levyksi. Levitä päälle tasaisesti sieniseos. Kääri liha tiiviiksi rullaksi. Kiinnitä paistinarulla tai cocktailtikuilla. Hiero hieman lisää suolaa ja pippuria lihan pintaan.

Paista lihaan kaunis pintaväri voi-öljyseoksessa. Työnnä lihan paksuimpaan kohtaan (varo osumasta täytteeseen) lihalämpömittari. Kypsennä fileetä uunissa noin 15 minuuttia tai siihen asti, kunnes lihan sisälämpötila on 58 astetta.

Anna fileen vetäytyä hetki folion alla. Posta langat ja viipaloi liha. Ota paistoliemi talteen kastiketta varten.

Tee kastike. Siivilöi paistoliemi. Huuhtaise pannu vesitilkalla, niin saat kaikki hyvät maut talteen. Kaada paistoliemen joukkoon. Lisää lihalientä niin, että seosta on yhteensä 1½ dl.

Sekoita liemi, konjakki, kerma ja hyytelö kattilassa. Kiehauta seos ja suurusta pakkauksen ohjeen mukaan maissisuuruksella. Maista kastiketta ja lisää suolaa ja pippuria.

 

Resepti: Sanna Kekäläinen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat