Passiocurd-vadelmajäädyke - Reseptit | HS.fi

Passiocurd-vadelmajäädyke

Vadelmainen jäädyke on helppo tehdä etukäteen juhlapöytään. Sen valmistamiseen vaaditaan hieman aikaa ja muutama kulhokin sotkeutuu, mutta lopputuloksena syntyy ihana jälkiruoka. Se odottaa syöjiä pakastimessa muutaman päivän.

Sanna Kekäläinen: "Jouluna on paljon kokattavaa ja tehtävää, joten pidän ruuista, jotka voi valmistella etukäteen ja nostaa h-hetkellä suoraan pöytään. Sellainen herkku on vadelmainen jäädyke. Sen valmistamiseen vaaditaan hieman aikaa ja muutama kulhokin sotkeutuu, mutta lopputuloksena syntyy ihana jälkiruoka. Se odottaa syöjiä pakastimessa muutaman päivän."­

11.12.2014 2:00
Määränoin 8 an­nos­ta

Jäädyke:

  • 2

    valkuaista

  • 3

    keltuaista

  • 1 iso prk (3,33 dl)

    kuohukermaa

  • 200 g

    maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)

  • 2 dl

    tomusokeria

  • noin 1 dl

    passiocurdia (tai kaupan valmista lemon curdia)

  • 200 g

    kotimaisia pakastevadelmia

  • 6

    Bastogne-, digestive- tai suklaahippukeksiä muruina

Passiocurd:

  • ½ dl

    passiohedelmän siemeniä (noin 2 hedelmää)

  • 1¼ dl

    sokeria

  • 30 g

    voita

  • 1 tl

    sitruunamehua

  • 1

    huoneenlämpöinen kananmuna

  • 1

    huoneenlämpöinen keltuainen

 Tee ensin passiocurd. Mittaa passiohedelmän siemenet, sokeri, voi ja sitruunamehu kattilaan. Lämmitä seosta, kunnes sokeri ja voi sulavat. Vatkaa muna ja keltuainen kulhossa. Kaada joukkoon lämmin passionhedelmäseos ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Laita seos takaisin kattilaan. Lämmitä seosta koko ajan hämmentäen noin 6 minuuttia tai siihen asti, kunnes se muuttuu paksuhkoksi kiisseliksi. Anna jäähtyä. Ohjeesta tulee noin 1 dl valmista tahnaa. Tee sitten jäädyke. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa kerma vaahdoksi. Pese ja kuivaa vatkaimet. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi toisessa kulhossa. Laita tuorejuusto, keltuaiset ja tomusokeri kolmanteen kulhoon. Vatkaa tasaiseksi. Sekoita joukkoon kermavaahto. Kääntele varovasti joukkoon valkuaisvaahto. Laita jäädykemassaa kerroksittain vuokaan passiocurdin, jäisten marjojen ja keksinmurujen kanssa. Peitä kelmulla ja pakasta noin 4 tuntia.Vinkki: Passiocurdia kannattaa valmistaa samalla vaivalla isompi annos, sillä kirpeänmakea tahna sopii pullien, keksien ja croissanttien kyytipojaksi tai jogurtin siivittäjäksi vaikkapa brunssipöytään.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat