Graavilohi

Mahtava herkku vain muutamasta aineesta.

10.12.2014 14:07

1 kg ruodotonta lohi- tai kirjolohifileetä 50 g / 4 rkl karkeaa merisuolaa 2 tl sokeriavalkopippuria myllystä1 pieni nippu tuoretta tilliä

Ripottele kolmasosa suolasta lohen nahkapuolelle ja loput tasaisesti lihapuolelle.

Ripottele fileelle sokeri, rouhi päälle valkopippuria myllystä.

Hakkaa tillinvarsia veitsen hamarapuolella hieman ja laita oksat lohipalan päälle.

Laita pala tuorekelmuun tai pakastepussiin. Aseta päälle lautanen painoksi ja anna suolaantua noin 2 vuorokautta.

Kun lohi on suolaantunut, pyyhi ylimääräinen suola pois ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat