Perunalaatikko

Laatikko imeltyy lämpimässä.

10.12.2014 14:07

1 ½ kg perunoita½ dl vehnäjauhoja(4 rkl siirappia)4 dl maitoa50 g voita2 tl suolaa2 tl sokeria

Keitä pestyt perunat kuorineen kypsiksi. Kuori perunat, kun ne ovat vielä lämpimiä.

Soseuta lämpimät perunat ja lisää mukaan vehnäjauhot. Sekoita hyvin, älä vatkaa. Peitä seos liinalla ja jätä imeltymään vähintään 6 tunniksi, mieluummin 10 tunniksi lämpimään paikkaan.

( Jos seos ei mielestäsi imeltynyt tarpeeksi, sekoita joukkoon siirappia.)

Lisää mukaan maito, pehmennetty voi, suola ja sokeri. Voitele uunivuoka voilla ja kaada seos vuokaan. Jätä ⅓ osaa vuoasta täyttämättä, koska perunalaatikko turpoaa kypsyessä. Kypsennä laatikkoa 150-asteisen uunin alaosassa noin 2 tuntia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat