Kasvis-mozzarella-uunipasta - Reseptit | HS.fi

Kasvis-mozzarella-uunipasta

Jyväpastaa, runsaasti kasviksia ja kovaa mozzarellaa. Niistä syntyy lohduttava mutta luonteikas uunipasta.

Kasvis-mozzarella-uunipasta­

12.1.2015 8:10

1 munakoiso (300 g)4 porkkanaa (300 g)24 varsisellerin vartta (200 g)1 iso sipuli4 valkosipulinkynttä1 dl oliiviöljyä1 rkl tomaattipyreetä250 g orzo-pastaa4 dl vettä1 kasvisfondinappi1 ½ tl timjamia1 tl suolaa1 tl mustapippuria1 sitruunan kuori50 g parmesaania250 g kovaa mozzarellaa (tanko)3 tomaattia1 tl oreganoa

 Poista munakoisosta päät ja viipaloi se. Leikkaa viipaleet sivuiltaan noin 2-senttisiksi kuutioiksi.

 Kuori porkkanat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi.

 Huuhtele ja paloittele varsisellerit.

 Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

 Kuumenna öljyä ja paista ensin munakoisopalat (noin 8 minuuttia). Siirrä syrjään.

 Lisää öljyä pannuun ja paista porkkana- ja varsiselleripaloja muutama minuutti. Lisää sipulit ja jatka kuullottaen vielä viitisen minuuttia. Lisää valkosipulisilppu ja tomaattipyree, kääntele vielä hetki.

 Lisää vesi, kasvisfondinappi, timjami, suola ja pippuri. Kuumenna ja sekoittele sen verran, että fondinappi sulaa.

 Mittaa uunivuokaan orzopasta. Sekoita munakoisopalat joukkoon. Kaada sekaan kasvis-liemiseos pannulta.

 Pese ja kuivaa sitruuna huolellisesti. Raasta sen keltainen kuori ohuelti hienolla terällä. Sekoita vuokaan.

 Raasta parmesaani ja paloittele mozzarella, sekoita joukkoon.

 Poista tomaateista kanta ja viipaloi tomaatit paistoksen päälle. Ripottele tomaateille hiven suolaa ja kuivattu oregano. Rouhaise päälle vielä hieman mustapippuria myllystä.

 Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Ota pois uunista ja anna vetäytyä viitisen minuuttia ennen tarjoilua.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat