Avokado, seesamilla maustettu lohi, korianteri ja feta ovat lyömätön nelikko, jotka huiskaistaan rennosti näkkärin päälle. Ei voisi iltapalaleivät herkullisemmiksi muuttua!
300 g
lohifileetä
½ tl
suolaa
1–2 rkl
(mustia) seesaminsiemeniä
1 rkl
voita
1 rkl
seesaminsiemenöljyä
1
kypsä avokado
4
näkkileipää
1
limetin mehu
rouhaisu mustapippuria myllystä
100 g
fetajuustoa
1 dl
hienonnettua korianteria
Leikkaa lohifileestä nahka pois. Ripottele fileelle suolaa ja pyörittele seesaminsiemenissä. Leikkaa lohifilee noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuumenna voi ja seesaminsiemenöljy pannulla ja lisää lohiviipaleet. Paista puolisen minuuttia puoleltaan. Halkaise avokado ja poista kivi. Kaavi hedelmäliha kuorestaan ja muhenna näkkileipien päälle. Purista päälle limetin mehua ja rouhaise pinnalle mustapippuria. Levitä päälle lohiviipaleita. Murustele pinnalle fetajuustoa ja viimeistele hienonnetulla korianterilla.
Resepti: Suvi Rüster