Seesamilohileivät - Reseptit | HS.fi

Seesamilohileivät

Avokado, seesamilla maustettu lohi, korianteri ja feta ovat lyömätön nelikko, jotka huiskaistaan rennosti näkkärin päälle. Ei voisi iltapalaleivät herkullisemmiksi muuttua!

5.2.2015 2:00
Määrä4 an­nos­ta
Valmistusaikaval­mis­tus­ai­ka 15 min

Avokado, seesamilla maustettu lohi, korianteri ja feta ovat lyömätön nelikko, jotka huiskaistaan rennosti näkkärin päälle. Ei voisi iltapalaleivät herkullisemmiksi muuttua!

  • 300 g

    lohifileetä

  • ½ tl

    suolaa

  • 1–2 rkl

    (mustia) seesaminsiemeniä

  • 1 rkl

    voita

  • 1 rkl

    seesaminsiemenöljyä

  • 1

    kypsä avokado

  • 4

    näkkileipää

  • 1

    limetin mehu

  •  

    rouhaisu mustapippuria myllystä

  • 100 g

    fetajuustoa

  • 1 dl

    hienonnettua korianteria

 Leikkaa lohifileestä nahka pois. Ripottele fileelle suolaa ja pyörittele seesaminsiemenissä. Leikkaa lohifilee noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuumenna voi ja seesaminsiemenöljy pannulla ja lisää lohiviipaleet. Paista puolisen minuuttia puoleltaan. Halkaise avokado ja poista kivi. Kaavi hedelmäliha kuorestaan ja muhenna näkkileipien päälle. Purista päälle limetin mehua ja rouhaise pinnalle mustapippuria. Levitä päälle lohiviipaleita. Murustele pinnalle fetajuustoa ja viimeistele hienonnetulla korianterilla.

 

Resepti: Suvi Rüster

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat