Appelsiini-mantelikakku - Reseptit | HS.fi

Appelsiini-mantelikakku

Maukas mantelikakku mehevöitetään jogurtilla ja appelsiininmehulla sekä koristellaan paahdetuilla mantelilastuilla ja tomusokerilla. Tällä reseptillä saat kakusta varmasti mehevän!

3.3.2014 6:04

150 g voita2 ½ dl sokeria1 tl vaniljasokeria1 appelsiinin kuori ½ appelsiinin mehu4 munaa eroteltuna4 ½ dl mantelijauhoja2 ½ dl maustamatonta jogurttiamantelilastujatomusokeria

Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten ja lisää myös appelsiinin raastettu kuori sekä appelsiinin mehu.

Lisää jogurtti ja mantelijauhot taikinaan lastalla sekoittaen.

Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja yhdistä vaahto lopuksi taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan. Paista 175 °C:ssa noin 45 minuuttia kunnes kakku on kypsä ja irtoaa hiukan vuoan reunoilta. Jäähdytä hyvin ennen vuoasta irroittamista.

Paahda mantelilastuja kevyesti kuumalla pannulla kunnes mantelit ruskistuvat hiukan. Koristele kakun pinta mantelilastuilla ja siiviöidyllä tomusokerilla.

 

Vinkki: Manteleiden ansiosta kakun resepti on jauhoton, joten se sopii hyvin myös gluteenittomaan ruokavalioon.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat