Pizzataikinan perusohje - Reseptit | HS.fi

Pizzataikinan perusohje

Pizzataikinasta tulee yksi pellillinen, kolme keskikokoista tai monta pientä pyöreää pizzaa.

26.2.2015 2:00

Valmistusaika 15 min + 30 min

1 pellillinen, 3 keskikoista pyöreää tai monta pientä pizzaa

 

25 g tuorehiivaa 2 dl vettä ½ tl suolaa 3 rkl oliiviöljyä noin 5 dl vehnäjauhoja

 Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

 Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen. Painele taikinasta kuplat pois. Kauli taikinasta haluamasi muotoinen pizzapohja.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat