Pähkinävoi, chiahillo ja banaani-kauraletut - Reseptit | HS.fi

Pähkinävoi, chiahillo ja banaani-kauraletut

Ylevöitä kaurapuurosi itse surautetulla pähkinävoilla ja sokerittomalla hillolla.

7.4.2015 13:59

Kokoa aamiaispöytään pähkinävoita, mustaherukoista ja vadelmista tehtyä chiahilloa ja kauraisia banaanilettuja.

 

Pähkinä-siemenvoi:3 dl pähkinöitä (cashew, hasselpähkinä, saksanpähkinä, manteli, macadamia)3 dl siemeniä (auringonkukansiemen, seesaminsiemen)½ tl hiutalesuolaa

Sekoita pähkinät, siemenet ja suola keskenään. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paahda 150-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

Kaada seos monitoimikoneen kulhoon ja pyöritä leikkuuterällä noin 10 minuuttia. Pysäytä välillä kone ja kaavi seosta reunalta takaisin pohjalle. Lopeta, kun seos on sileää ja notkeaa.

Kaada ilmatiiviiseen säilytysastiaan (mieluiten lasiseen). Säilytä jääkaapissa, säilyy 2–3 viikkoa.

 

Mustaherukka-vadelma-banaani-chiahillo:200 g pakastettuja mustaherukoita200 g pakastettuja vadelmia400 g hyvin kypsää banaania kuorittuna (noin 3 kpl)3–4 rkl hunajaa / agavesiirappia / vaahterasiirappia¾ dl chiasiemeniä

Laita mustaherukat, vadelmat ja pilkottu banaani kattilaan. Kuumenna.Surauttele seosta sieltä täältä sauvasekoittimella, jotta banaanipalat ja marjat hajoavat.

Jos käytät ulkomaisia marjoja, anna seoksen kiehua 2 minuuttia. Kotimaisille marjoille riittää, että ne sulavat notkeaksi seokseksi.

Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon chiasiemenet. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi, sitten vielä jääkaappikylmäksi.

Lisää hunajaa, agavesiirappia tai vaahterasiirappia makusi mukaan.

Purkita hillo ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään pariksi tunniksi. Käytä muutaman päivän kuluessa.

Vinkki: Voit maustaa hilloa mielikuvituksen mukaan, esim. vaniljalla ja/tai kardemummalla.

 Banaani-kauraletut:noin 8 pientä lettua (1–2 annosta)

1 (yli)kypsä banaani2 kananmunaa¾ dl kaurahiutaleita(mausteeksi vaniljaa, kanelia ja/tai kardemummaa)

Paistamiseen:neitsytkookosöljyä

Soseuta banaani, kananmunat ja kaurahiutaleet sauvasekoittimella.

Kuumenna paistinpannu kohtalaisella lämmöllä ja lisää neitsytkookosöljyä.Kaada pannulle pieniä kauhallisia taikinaa. Paista yhdeltä puolelta kauniin värisiksi. Käännä lastalla ja paista vielä hetki toiselta puolelta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat